Overslaan en naar de inhoud gaan

Michel Sorbach

Sultan

Speelde in musicals als Ja zuster, nee zuster, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, en Piaf.  Daarnaast speelde hij bij diverse toneelgezelschappen, waaronder het Zuidelijk Toneel en het Haarlems Toneel. 

Opleiding Michel studeerde af aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam.

Theater/televisie/film Speelde bij diverse toneelgezelschappen, waaronder het Zuidelijk Toneel (Ajax/Antigone) en het Haarlems Toneel (Kean, Beschrijving van een strijd). Ook was hij te zien in vrije producties als Mephisto, Een groot Misverstand, The Beaux Strategem, Jane Eyre, De Boot en het Meisje, De Beer en De Kleine Kapitein.

Was te zien in vele drama- en comedyseries alsmede films als Klem 2, Oh, Mijn Hemel, Flikken Maastricht, Een Huis voor Vincent, Van God Los, Vast, Volgens hem, volgens haar, Iris, Steil Achterover, Het Bombardement, Moordvrouw, My Blue Heaven, Polonaise, De Held en Dummie de Mummie.

Speelde in musicals als De Fabeltjeskrant, Ja zuster, nee zuster, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?, Footloose, Annie, Oliver, Anatevka, Alladin, Piaf, Yab Yum, Nightmare, Afblijven en Faya.

Overig Winnaar van de Pissuisse-prijs en het Gouden Hart van Rotterdam (beste debuut) in 1987.

Bijzonder was zijn samenwerking met internationale gezelschappen als Millennial Arts Productions Inc New York (Messiah) en International Theatrical Service Europe (Bharati: Wonder of India en Palace of Illusions), in de rol van componist Petrovitsj Moessorgski met het Koninklijke Concertgebouworkest en met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in Het Griezelconcert.

Hij doet nasynchronisatie van diverse tekenfilms en live-action films, en is docent in lied- en tekstinterpretatie.

Foto: Roy Beusker Fotografie