April Darby

Amneris

Opleiding
April begon reeds op jonge leeftijd in de showbizz met modellenwerk en commercials: op achtjarige leeftijd combineerde ze zang-, dans- en acteerlessen. Ze deed de vooropleiding Kids on Tour en later Junior Academy van het Nederlands Musical Ensemble. Stroomde daarna door naar de opleiding Musical Artist aan de Dutch Academy of Performing Arts.

Theater/Televisie/Film
In 2013 was zij te zien als Cover van de hoofdrol Deloris van Cartier in de musical Sister Act van Stage Entertainment in het AFAS Circustheater. Tussen 2015 en 2017 speelde zij de hoofdrol in de hitmusical The Bodyguard en was tegelijkertijd lead-vocalist in Dinnershow Pandora in Studio 21 te Hilversum. In juni 2019 vertolkte ze de titelrol Aida in het openluchtspektakel Aida in Concert van Stage Entertainment. Is te horen als de Nederlandse stem van Nala in de Disneyfilm The Lion King (2019). In 2021 keerde ze terug in de hoofdrol van de hitmusical The Bodyguard in België, waar zij haar Vlaamse debuut heeft gemaakt. 

Overig
Heeft meerdere keren in de Ziggo Dome gestaan met als hoogtepunt Grand in 2016 met DJ Fedde Le Grand. In november 2018 betrad zij hier nogmaals het podium, ditmaal tijdens Let’s Dance van Humberto Tan en Timor Steffens. In 2018 verzorgde zij de opening van het Televizier-Ring Gala in AFAS Live. In 2022 besteeg zij het podium van het RTM Stage van Rotterdam Ahoy in een uitverkochte show van de 90’s R&B Icons Show presented by John Williams.

In 2020 bracht ze een nieuwe single uit in samenwerking met The Boy Next Door en Billy the Kit, genaamd ‘Gone Tomorrow’. In 2022 is ze weer de studio ingedoken om te werken aan haar tweede Soultronic/Pop EP. Ze was één van de kandidaten van Expeditie Robinson 2022.