Nurlaila Karim

Nicki Marron

Nurlaila begon haar carrière in het Haagse rockcircuit, maar belandde uiteindelijk in de musicalwereld. In 2007 bemachtigde zij de hoofdrol van Dorothy in de hitmusical The Wiz, die tot publiekslieveling werd verkozen. Eerder speelde zij al hoofdrollen in de musicals Fame, Miss Saigon en Rent, waarvoor zij een Musical Award ontving voor beste vrouwelijke hoofdrol. Vanaf april 2008 stond ze in de musicalklassieker Les Misérables, waarin ze de rol van Fantine vertolkte. In 2013 releasede ze haar soloalbum Chameleon, een mix van soul, funk, jazz en musical. In 2014 vertolkte ze als alternate van Carolina Dijkhuizen de rol van Deloris van Cartier in de swingende hitmusical Sister Act. In 2015 maakte ze een droom waar met haar eigen show Fourtina, a tribute to the legend of rock Tina Turner, waarmee ze in 48 theaters zorgde voor een waar muzikaal spektakel. Ze was in theaterseizoen 2016/2017 te zien als Nicki Marron in de musical The Bodyguard. In 2017/2018 speelde zij de rol van Gloria Fajardo in de musical On Your Feet! en in 2018/2019 was zij te zien als Donna in de musical Mamma Mia!. Afgelopen theaterseizoen speelde zij de rol van Tina in TINA – De Tina Turner Musical.

Overig
Ze heeft veel jingles ingezongen voor onder andere Sky Radio en Q-Music. Ook heeft ze tv-commercials ingesproken en was ze de vaste stem van de Primera-commercials. Verder heeft zij het kinderboek Een wereld vol liedjes uitgegeven met kinderliedjes uit alle windstreken en bracht ze in 2020 haar tweede kinderboek uit, Een Koning Poept Niet, geschreven voor kinderen met angst om naar het toilet te gaan.

Daarnaast heeft zij haar ervaringen in de theaterwereld en als NLP-coach samengebracht in de Nurlaila’s Artist Academy. Hierin begeleidt ze artiesten op mentaal en zakelijk vlak en helpt ze de artiesten bij het creëren van eigen nieuwe shows en acts.