Nyassa Alberta

RACHEL MARRON

Nyassa danste als klein meisje altijd voor de tv en imiteerde idolen als Diana Ross en Whitney Houston. Daarop besloot haar moeder haar aan te melden voor een balletopleiding. Vervolgens volgde zij een opleiding aan de Theaterschool van Amsterdam.

Ze deed haar eerste podiumervaring op in de Nederlandse productie van Disney’s The Lion King. In 2006 vertrok ze richting Duitsland waar ze vervolgens de rol van Nala in The Lion King in Hamburg speelde. Daarna volgden rollen in We Will Rock You (Stuttgart), Hairspray (Keulen) en de hoofdrol in Elton Johns Aida (Nordhausen). In 2014 trok zij als soliste in Amazing Grace op tournee door Duitsland en vervulde de hoofdrol van Deloris van Cartier in Sister Act (Hamburg, Stuttgart, Oberhausen). Later vertolkte ze de hoofdrol van Rachel Marron in de musical The Bodyguard in de Musical Dome in Keulen en het Stage Palladium Theater in Stuttgart. Naast de hoofdrol vertolkte zij ook de rol van Nicki Marron in deze voorstelling. In 2017 speelde ze in Jesus Christ Superstar de rol van Maria Magdalena in het Stadttheater Wiesbaden. In 2018 vertolkte ze de rol van Diana Ross in Beat it en gaf ze een soloconcert Nyassa & Friends In Concert ter gelegenheid van het Meifeest in het Stadttheater Wiesbaden. 

In 2019 speelde ze Tina Turner in Tina – das Tina Turner Musical in Hamburg, waarna ze in 2020 terugkeerde naar Nederland om deze hoofdrol ook in Tina – de Tina Turner Musical te vertolken. Hiervoor won zij in 2022 de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical.