Foto: Roy Beusker

Steven Roox

Ray Court

Opleiding
Steven rondde eerst een bacheloropleiding communicatiemanagement af, volgde het voorbereidende jaar 7Mus op dé Kunstacademie in Antwerpen, om daarna cum laude af te studeren aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, richting muziektheater. Kreeg daar zangles van onder anderen Ivar Costenoble en Edward Hoepelman.

Theater/televisie/film
Speelde hiervoor Roger Davies in TINA ‒ De Tina Turner Musical, en vorig seizoen Kevin T. in Come From Away. Daarvoor vertolkte hij de rol van tsaar Nicholaas II in Anastasia, Anthony Hope in Sweeney Todd en Jip in Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Hij was ook te zien in Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Soldaat van Oranje, Hij Gelooft in Mij, Sprookjesboom en Peter Pan. Op televisie was hij te zien in de succesvolle jeugdseries Galaxy Park en Campus12.

Overig
Als creatief producent is hij met RooxLive verantwoordelijk voor het organiseren van talloze evenementen in binnen- en buitenland. Afgelopen jaren produceerde hij zowel online als in het theater verschillende musicalconcerten. Daarnaast is hij oprichter van vocal group The JukeBoxBoys.