De musical Disney FROZEN vanaf 31 mei te zien

Anna en Elsa zijn bekend!

Nienke Latten en Vajèn van den Bosch spelen hoofdrollen in musical Disney FROZEN

De rol van Anna wordt gespeeld door musicalactrice Nienke Latten, die onlangs de hoofdrol speelde in de internationale productie REBECCA (Wenen). Eerder was zij onder andere te zien als Jasmine in ALADDIN (Hamburg & Stuttgart)Vajèn speelde eerder hoofdrollen in musicals als On Your Feet!, Wicked en Les Misérables, en is op dit moment te zien als Jane in de Disney musical Tarzan (Stuttgart). Wie de rollen van Kristoff, Hans, Olaf, Graaf van Wesselland en Sven spelen wordt op een later moment bekendgemaakt.

De musical vertelt het verhaal van de twee zussen Anna en Elsa, in het fictieve koninkrijk Arendelle dat door de verborgen krachten van Elsa in een eeuwige winter is geraakt. Terwijl de kou voortduurt, moeten beide zussen leren dat alleen een daad van ware liefde een bevroren hart kan smelten.

Vanaf 31 mei in het AFAS Circustheater Scheveningen

Anna en Elsa zijn bekend!

Nienke Latten en Vajèn van den Bosch spelen hoofdrollen in musical Disney FROZEN

Waar en wanneer is FROZEN te zien?

Vanaf 31 mei 2024 te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen. Verschillende middag- en avondvoorstellingen.

Hoe lang duurt FROZEN?

De voorstelling duurt ca. 2 uur en 30 minuten incl. pauze

Wat is de minimum adviesleeftijd voor Frozen?

De adviesleeftijd is vanaf 6 jaar. Vanwege de lengte van de voorstelling worden kinderen jonger dan 4 jaar helaas niet toegelaten. Personen van 16 jaar of jonger moeten begeleid worden door een volwassene.

Frozen de musical: de achtergrond, het verhaal en internationale premières

De animatiefilm (2013)

Frozen is oorspronkelijk een animatiefilm uit 2013, geproduceerd door Walt Disney Animation Studio's en gebaseerd op het sprookje 'de ijskoningin' van Hans Christiaan Anderson.
Voor de Nederlandse versie van de animatiefilm spraken o.a. Willemijn Verkaik (Elsa), Noortje Herlaar (Anna), Benja Bruijning (Kristoff), Carlo Boszhard (Olaf), Oren Schrijver (Hans) en Tony Neef (Oaken) de stemmen in.  

Internationale premières van de Disney musical

Frozen ging als musical voor het eerst in première op Broadway in 2018. Een tour door de US volgde in 2019, maar beide werden onderbroken door coronamaatregelen. In september 2021 herstartte te musical en startte de musical ook op West End. Daarna volgde Australie en Singapore (2020-2023), Japan (2021) en Hamburg (2021). 

Het verhaal

Centraal in het verhaal van Frozen staat de relatie tussen twee zussen Elsa en Anna. Twee prinsessen in het fictieve Arendelle. De inwoners weten niets van de magische kracht van Elsa, die mensen en dingen kan bevriezen, zonder daar controle over te hebben. Elsa's angst voor haar magische kracht neemt toe, wanneer ze haar zus per ongeluk verwondt. En naarmate de jaren verstrijken en Elsa's kroning tot koningin van Arendelle dichterbij komt, vreest ze dat de inwoners haar magische krachten ontdekken en bang worden voor haar. Wanneer Elsa na een ruzie met Anna vlucht, beseft ze niet dat ze per ongeluk haar krachten heeft ingezet om Arendelle in een eeuwige winter achter te laten. Wat volgt is een avontuurlijke zoektocht van Anna naar haar zus, ontmoetingen, strijd om het koningschap van Arendelle en uiteindelijk de ontdekking dat er slechts één oplossing is die Elsa's magie teniet kan doen: een daad van ware liefde. 
Het verhaal laat de verbinding van twee zussen zien die steeds weer op zoek gaan naar elkaar. 

Hoofdrollen Frozen de musical in Nederland 2024

De hoofdrollen zijn nog niet bekend, momenteel worden er audities gehouden voor alle rollen. 
Houd de website en social kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de bekendmaking van de verschillende rollen:  

Elsa - Vajèn van den Bosch
Anna - Nienke Latten
Kristoff  
Hans 
Olaf 
Graaf van Wesselland
Sven
 

De muziek 

De muziek is geschreven door Krisen Anderson-Lopez en Robert Lopez, met als bekendste nummer 'Let it go' (Laat het los), in de Nederlandse animatiefilm gezongen door Willemijn Verkaik.