De musical Disney FROZEN nu te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen

Waar en wanneer is FROZEN te zien?

Te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen. Verschillende middag- en avondvoorstellingen.

Hoe lang duurt FROZEN?

De voorstelling duurt ca. 2 uur en 30 minuten incl. pauze

Wat is de minimum adviesleeftijd voor Frozen?

De adviesleeftijd is vanaf 6 jaar. Vanwege de lengte van de voorstelling worden kinderen jonger dan 4 jaar helaas niet toegelaten. Personen van 16 jaar of jonger moeten begeleid worden door een volwassene.

Eerste beelden 'Laat het los'

Vajèn van den Bosch zingt als Elsa het meermaals bekroonde nummer ‘Laat het Los’ (Let it Go). Bekijk nu de eerste beelden in het spectaculaire decor. Disney FROZEN is te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen.


 

Eerste beelden 'Laat het los'

“Deze musical laat je nooit meer los”

Algemeen Dagblad

“Zinderend”

De Volkskrant

“Beter wordt het niet”

Metro

Visitor reactions

Reserveer nu de speciale FROZEN limousine inclusief tickets en laat je vorstelijk vervoeren naar het AFAS Circustheater Scheveningen

Frozen de musical: de achtergrond, het verhaal en internationale premières

De animatiefilm (2013)

Frozen is oorspronkelijk een animatiefilm uit 2013, geproduceerd door Walt Disney Animation Studio's en gebaseerd op het sprookje 'de ijskoningin' van Hans Christiaan Anderson.
Voor de Nederlandse versie van de animatiefilm spraken o.a. Willemijn Verkaik (Elsa), Noortje Herlaar (Anna), Benja Bruijning (Kristoff), Carlo Boszhard (Olaf), Oren Schrijver (Hans) en Tony Neef (Oaken) de stemmen in.  

Internationale premières van de Disney musical

Frozen ging als musical voor het eerst in première op Broadway in 2018. Een tour door de US volgde in 2019, maar beide werden onderbroken door coronamaatregelen. In september 2021 herstartte te musical en startte de musical ook op West End. Daarna volgde Australie en Singapore (2020-2023), Japan (2021) en Hamburg (2021). 

Het verhaal

Centraal in het verhaal van Frozen staat de relatie tussen twee zussen Elsa en Anna. Twee prinsessen in het fictieve Arendelle. De inwoners weten niets van de magische kracht van Elsa, die mensen en dingen kan bevriezen, zonder daar controle over te hebben. Elsa's angst voor haar magische kracht neemt toe, wanneer ze haar zus per ongeluk verwondt. En naarmate de jaren verstrijken en Elsa's kroning tot koningin van Arendelle dichterbij komt, vreest ze dat de inwoners haar magische krachten ontdekken en bang worden voor haar. Wanneer Elsa na een ruzie met Anna vlucht, beseft ze niet dat ze per ongeluk haar krachten heeft ingezet om Arendelle in een eeuwige winter achter te laten. Wat volgt is een avontuurlijke zoektocht van Anna naar haar zus, ontmoetingen, strijd om het koningschap van Arendelle en uiteindelijk de ontdekking dat er slechts één oplossing is die Elsa's magie teniet kan doen: een daad van ware liefde. 
Het verhaal laat de verbinding van twee zussen zien die steeds weer op zoek gaan naar elkaar. 

 

Rollen Frozen de musical in Nederland 2024

 

De rollen zijn bekend! 

Elsa - Vajèn van den Bosch
Anna - Nienke Latten
Kristoff  - Naidjim Severina
Hans - Tristan van der Lingen
Olaf - Steven Roox
Graaf van Wesselland - Jorge Verkroost
Sven - Mathijs Pater en Nicholas Li

 

De muziek 

De muziek is geschreven door Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, met als bekendste nummer 'Let it go' (Laat het los), in de Nederlandse animatiefilm gezongen door Willemijn Verkaik.