Roosmarijn Luyten gaat in de musical Hij Gelooft in Mij - De André Hazes Musical de rol van Rachel Hazes vertolken. Vanaf januari 2022 is zij naast Martijn Fischer, die wederom André Hazes speelt, te zien in de musical over het leven van de legendarische volksheld André Hazes. Producent Stage Entertainment maakt vandaag ook bekend wie de andere rollen in deze musical gaan spelen. Annick Boer speelt Friedel van Galen, de moeder van Rachel, Rutger de Bekker haar vader Jan van Galen, Mark Kraan speelt de rol van muziekproducent en vriend van André Tim Griek, en Dorien van Gent speelt Conny, de vriendin van Rachel. Dick Cohen speelt meerdere rollen, waaronder die van de heer Valkenier en de vader van André.

Het is voor Roosmarijn Luyten niet de eerste keer dat ze de rol van Rachel Hazes gaat spelen. In 2015 was ze ook als Rachel naast Martijn Fischer op het toneel te zien in de eerdere productie van Hij Gelooft in Mij. Momenteel is Roosmarijn, die in 2001 afstudeerde aan de Academie voor Kleinkunst, te zien in de tv-serie Dertigers. Eerder speelde ze in voorstellingen en speelfilms als De Marathon - de musical, Dolfje Weerwolfje, Juffenballet, Stork, De Zevende Hemel en Sonny Boy.

Roosmarijn Luyten: ‘Ik verheug me enorm op deze geweldige voorstelling, deze rol, de muziek en de mensen met wie we het gaan maken. Wat ik zo prachtig vind aan dit personage, is dat je haar hart cadeau krijgt. Dat warme hart wil ik graag laten zien. Rachel handelt, ondanks alle spanningen, gekte en pijn, vanuit de enige echte waarheid die er voor haar bestaat: de grote onvoorwaardelijke liefde. Dat valt zo goed samen met de muziek; als érgens ziel en zaligheid zonder scrupules in zit, dan is het wel in het Hazes-materiaal. Daar houd ik heel erg van, dat totaal onvoorwaardelijke.’

Martijn Fischer verheugt zich op de samenwerking met de acteurs. ‘Al anderhalf jaar weet ik dat ik de rol van André Hazes opnieuw mag spelen in Hij Gelooft in Mij. Vandaag hebben we de eerste scriptlezing en gaan we eindelijk beginnen. Met de tournee die we door heel Nederland gaan doen, brengen we het verhaal van de grootste volksheld die Nederland heeft gekend, voor iedereen dichterbij dan ooit.

Hij Gelooft in Mij

De musical Hij Gelooft in Mij keert weer terug in het theater. Zeven jaar na de laatste opvoering van deze ontroerende, geestige, oprechte voorstelling gaat Hij Gelooft in Mij vanaf januari 2022 weer door Nederland touren. Hij Gelooft in Mij is een musical over het leven van André Hazes. Het is een aangrijpend verhaal over Hazes, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn grootste hits illustreren zijn hoge toppen en diepe dalen van succes en teloorgang. Een verhaal gezien door de ogen van Rachel van Galen, die verliefd wordt op de grote Hazes en trouwt met haar idool. Houdt zij van de man, of van zijn talent? Het script is geschreven door Frank Ketelaar en Kees Prins.

De musical Hij Gelooft in Mij is vanaf 12 januari in verschillende Nederlandse theaters te zien. Op 27 januari is de première in Koninklijk Theater Carré.

Het script is geschreven door Frank Ketelaar en Kees Prins. De regie is wederom in handen van Ruut Weissman. De voorstelling ontving in 2013 maar liefst vijf keer vijf sterren van de Nederlandse pers en won vier Musical Awards, waaronder ‘Beste Grote Musical’.