Moulin Rouge! De Musical verwacht in Nederland 2024

Schrijf je nu in en krijg exclusieve toegang tot de pre-sale.

Bekijk de teaser van Moulin Rouge! De Musical

Moulin Rouge ® is a registered trademark of Moulin Rouge. 

Bekijk: MOULIN ROUGE PARIS

Moulin Rouge! De Musical: de achtergrond, het verhaal en internationale premières

Moulin Rouge! De Musical: de achtergrond, het verhaal en internationale premières

De film (2001)

De musicalfilm MOULIN ROUGE! werd geregisseerd, geproduceerd en mede geschreven door Baz Luhrmann. De film won twee Academy Awards voor beste productieontwerp en beste kostuumontwerp.
 

Internationale premières Moulin Rouge! De Musical

De musical is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2001 en ging in 2018 in première in Boston. Daarna was de musical te zien op Broadway en in andere Noord-Amerikaanse theaters, op het Londense West End, en in theaters in Australië, Zuid-Korea, Duitsland en Japan. In verschillende landen is de musical nog steeds te zien. 

Het verhaal

Christian, een jonge dichter, wordt verliefd op de cabaretdanseres Satine, de grote ster van de nachtclub Moulin Rouge. Het verhaal speelt zich af in de Parijse wijk Montmartre, rond het begin van de 20e eeuw. Moulin Rouge is de legendarische nachtclub van Harold Zidler waar 's avonds vier danseressen op het podium staan (Arabia, La Chocolat, Baby Doll en Nini).
Als Christian aankomt in Parijs ontmoet hij twee schrijvers die aan een toneelstuk met liedjes werken. Al snel vragen ze Christian om ze te helpen met het schrijven van de muziek. De personages raken verstrikt tussen allerlei belangen, met Zidler die tegen elke prijs wil voorkomen dat de Moulin Rouge ter ziele gaat en de belangen van de hertog beschermt. Daarvoor maakt hij gebruik van Satine. Ondertussen worden Christian en Satine verliefd op elkaar. Tegen de achtergrond van deze gespannen verhoudingen beginnen de repetities voor het muzikale toneelstuk dat de Moulin Rouge moet redden, terwijl de liefde tussen Satine en Christian alles in gevaar lijkt te brengen.

Hoofdrollen Moulin Rouge! De Musical in Nederland in 2024

De hoofdrolspelers zijn nog niet bekend; de audities vinden momenteel plaats.  
Christian
Satine
Harold Zidler
De hertog van Monroth
Toulouse-Lautrec
Santiago
Nini
La Chocolat
Arabia
Baby Doll

De muziek in de musical

Net als in de film worden in de musical originele nummers en bekende nummers uit de popmuziek ten gehore gebracht. Zo worden onder andere Lady Marmalade, Come What May, Your Song, Bad Romance en Firework vertolkt.