Grammy’s en platina plaat van Tina Turner tentoongesteld in Beatrix Theater Utrecht

November 24, 2022, 10:14
By Stage Entertainment Nederland

Hoofdrolspeler Nyassa Alberta en Tina Turner-liefhebber Jeroen van der Boom hebben een bijzondere tentoonstelling met diverse eigendommen van Tina Turner geopend. De unieke collectie bestaat uit zeer persoonlijke stukken, als een platina plaat en diverse awards van de wereldster.

Tina Turner is een van de bestverkopende artiesten ter wereld. Ze heeft 12 Grammy Awards gewonnen en haar live shows trokken miljoenen mensen. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest ook. Wie de gewonnen Grammy’s van de Queen of Rock and Roll in het echt wil zien, kan zijn hart ophalen in het Beatrix Theater Utrecht. Daar is vanaf vandaag de speciale tentoonstelling, ter ere van de 83e verjaardag van Tina Turner te zien. Onderdeel van de tentoonstelling zijn haar Grammy Lifetime Achievement Award uit 2018, de Grammy Best Female Pop Vocal Performance voor What’s Love Got to Do with It uit 1985, de MTV Best Female Video Award uit 1984/1985 en de AMA Favorite pop rock Female uit 1986 en de platina plaat die Tina Turner in 1990 ontving voor haar Foreign Affair album. De Walk of Fame tegel met haar handafdruk en handtekening is ook onderdeel van de tentoonstelling, net als de foto’s die William Rutten van haar maakte tijdens haar concerten in Nederland.

Nyassa Alberta, die sinds februari 2020 de hoofdrol in TINA vertolkt: ‘Tina Turner is door de musical een groot deel van mijn leven geworden. Het is fantastisch om nu zoveel persoonlijke eigendommen, die haar succes bevestigen, van dichtbij te kunnen zien. Het geeft de musical over haar leven een extra dimensie.’ 

De tentoonstelling is tot en met 19 februari 2023 in de foyer van het Beatrix Theater Utrecht te zien en gratis toegankelijk voor bezoekers van de musical TINA.

TINA - De Tina Turner Musical is de eerste musical over haar leven, geproduceerd in samenwerking met Tina Turner zelf. Hoe een meisje uit Nutbush, Tennessee, uitgroeide tot de onbetwiste ‘Queen of Rock-‘n-Roll’. Dit is de musical van een doorzetter die zich niet aan de regels hield, maar ze zelf maakte. Het echte, nietsontziende verhaal van Tina Turner. De vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart.

TINA stopt

Vorige week werd bekend dat TINA – De Tina Turner Musical na drie jaar stopt. De musical is nog slechts tot en met 19 februari 2023 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Fotocredits: Jurjen Donkers