Bekijk de optredens van DE OPENING 2023 en geniet van musicals in het nieuwe seizoen 2023-2024

Musical Awards The Kick-Off (de Musical Sing-a-Long) 

Uitmarkt wordt De Opening - Achtergrond en doorontwikkeling

Geschiedenis van de Uitmarkt

De Uitmarkt is een inmiddels bekend event. Het bestaat maar liefst 45 jaar en staat bekend als dé start van het culturele seizoen, in het laatste weekend van augustus. Met een presentatie van uiteenlopende culturele activiteiten die in het nieuwe seizoen een bezoekje waard zijn. Zoals o.a. muziek, cabaret, dans en musical.

De Uitmarkt krijgt een nieuw concept en nieuwe naam: DE OPENING

Na 45 jaar is het tijd voor verandering, de Uitmarkt wordt omgedoopt tot DE OPENING. In 2024 zal het nieuwe concept volledig uitgerold worden, met als doel het kunst- en cultuuraanbod bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Het wordt een nationaal cultuurweekend met een lokale invulling. Zodat meer steden en cultuurinstellingen betrokken zullen zijn. 

DE OPENING in 2023: van 25 - 27 augustus

In 2023 zal DE OPENING kleinschalig van start gaan. Zo zijn er op zaterdag en zondag voorproefjes te zien in Koninklijk Theater Carré en kunnen bezoekers zelfs de repetities of de live tv-opnames bijwonen.

Presentatie musicals nieuwe seizoen, bekend als Musical Sing-a-Long

Zondag is een leuke dag voor de musicalliefhebber. 's middags is er de mogelijkheid om de repetities voor de live tv-opnames bij te wonen. Zondagavond is de grote live-uitzending, waarbij traditiegetrouw optredens te zien zullen zijn van al spelende en nieuwe musicals. Diverse liedjes van uiteenlopende musicals worden in een avondvullende uitzending met veel enthousiasme gepresenteerd. 

Fotografie: Deen van Meer, @xsaga_festivals Jorrit Lousberg: @lightatwork