Overslaan en naar de inhoud gaan

William Spaaij

Max Detweiler

Zijn professionele debuut als acteur maakte hij in de musical Crazy For You. Daarna volgde  o.a.TiTa Tovenaar, Shhh….It Happens!, Grease, Fame, Footloose en Hairspray. Vanaf 2017 tot begin 2019 speelde hij naast Simone Kleinsma de rol van Flip van Duijn in de succesvolle musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Opleiding
Hij volgde de vooropleiding van de C.I.C.K. Academie in Zwolle. In 2004 studeerde hij af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, richting musicaltheater.

Theater
Zijn professionele debuut als acteur maakte hij in de musical Crazy For You. Daarna volgde TiTa Tovenaar, Shhh….It Happens!, Grease, Fame, Footloose, Hairspray, Mary Poppins, Ramses, Shrek de Musical, De Kleine Blonde Dood, The Last Five Years, Sonneveld in DeLaMar, De Tweeling en HAIR. Vanaf 2017 tot begin 2019 speelde hij naast Simone Kleinsma de rol van Flip van Duijn in de succesvolle musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Afgelopen seizoen deelde hij de rol van Valentine in David Bowie’s laatste meesterwerk Lazarus. Kortgeleden is hij begonnen aan zijn regiecarrière en dit jaar regisseerde hij het grote theaterspektakel ZODIAC de musical in de koepelgevangenis in Breda.

Prijzen
Hij is in zijn carrière maar liefst 8 keer genomineerd voor een Musical Award. In 2009 won hij Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Ren McCormack in Footloose. In 2010 won hij Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Bert in Mary Poppins. En in 2015 Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical voor zijn rol als Boudewijn in De Kleine Blonde Dood.

Overig
Hij was te zien in het televisieprogramma Wie Is De Mol? in 2012. Ook is hij inmiddels een vast gezicht als theaterdeskundige bij het RTL-programma Koffietijd.