Overslaan en naar de inhoud gaan

Paul Walthaus

Von Schreiber / Cover Kapitein

Speelde voor Stage Entertainment Duitsland in Titanic cover Barratt en in Tanz der Vampire Nightmare Solo en cover Herbert en Krolock.

Opleiding:
Paul volgde de studie muziektheater aan het Fontys Conservatorium.

Theater:
Hij begon bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in De Pré Historie van de Musical en daarna had hij bij Music Hall in Romeo enJulia de rol van alternate Benvolio. Speeldevoor Stage Entertainment Duitsland in Titanic cover Barratt en in Tanz der Vampire Nightmare Solo en cover Herbert en Krolock. Terug in Nederland was hij te zien in Cats als understudy Old Deuteronomium en in Evita als Magaldi, en werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol van Farao in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In Rocky over the Rainbow speelde hij de hoofdrol van Frankelbaum. Afgelopen seizoen was Paul als understudy Vlad te zien in Anastasia. 

Overige:
Sinds 2012 zet Paul zich in voor Stichting Diva Dichtbij en zingt hij voor mensen met dementie. Ook regisseert hij schoolvoorstellingen, waaronder Cats, De Klokkenluider van de Notre Dame, Pippin en Oliver!. Ook is hij als regisseur verbonden aan theatergroep Max Mini.