Overslaan en naar de inhoud gaan

Disney's AIDA de musical te zien vanaf 2023 AFAS Circustheater Scheveningen

Wanneer is AIDA te zien?

Vanaf voorjaar 2023 te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Hoe lang duurt AIDA?

De voorstelling duurt ca. 2 uur en 30 minuten incl. pauze

Wat zijn de ticketprijzen voor eerste rang?

De ticketverkoop is gestart. Bekijk hier de tickets. 

Cast Aida

Ontmoet de cast

Cast

Nieuws

januari 16 2023

Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker ook te zien in Disney’s AIDA

Producent Stage Entertainment Nederland heeft vandaag drie nieuwe namen bekendgemaakt, die naast Gaia Aikman, April

Lees meer...
oktober 31 2022

Hoofdrollen Disney’s AIDA bekend gemaakt

Vernieuwde musical AIDA beleeft wereldpremière in AFAS Circustheater Scheveningen. Hoofdrollen voor Gaia Aikman, April

Lees meer...

Aida de musical: het verhaal, de iconische muziek en internationale premières

Internationale premières van de musical

Sinds de première op 23 maart 2000 in het Palace Theatre op Broadway is AIDA uitgegroeid tot een van de grootste hits van het decennium. Na bijna 2000 voorstellingen werd de musical in zijn vijfde jaar op Broadway voor het laatst gespeeld op 5 september 2004. De productie kreeg vijf Tony-nominaties, waarvan er vier met een Tony werden verzilverd in de categorieën voor beste muziek, decor, verlichting en actrice. Tijdens een tournee van 2001 tot 2003 werden voorstellingen gegeven in 53 Noord-Amerikaanse steden.
Het wereldwijde bereik is nog groter: in twintig landen zijn producties in veertien talen opgevoerd. Op 21 oktober 2001 beleefde deze poprockmusical de Europese première in het Circustheater in Scheveningen.

Het verhaal

AIDA vertelt het tijdloze liefdesverhaal van Aida en Radames, die in een tijd leven waarin hun liefde ontstaat te midden van een wereld die daartegen is.  Oorlog scheidt hun landsbelangen, maar niet hun verbinding. Tradities, opvolging, innerlijke tweestrijd over wat zou moeten en wat zij willen, laten persoonlijke worstelingen zien die ook in deze tijd weten te raken. 
Geleid door hun kracht en de steeds sterker wordende liefde kiezen ze voor een moeilijk pad, een pad waarin niets zeker is, alleen de liefde voor elkaar. 

AIDA speelt zich af in Egypte, dat in oorlog is met Nubië. De Egyptische kapitein van het leger Radames ontmoet Aida bij een groep gevangen genomen vrouwen uit Nubië. Hij weet niet dat zij de dochter van de Nubische koningin Kandake is. En besluit haar als bediende aan zijn verloofde Amneris (dochter van de farao) te geven. Te midden van de spanningen tussen de nationaliteiten ontstaat er ook een beladen driehoeksverhouding tussen Radames, Amneris en Aida. De farao heeft een huwelijk tussen Radames en Amneris aangekondigd, maar Aida en Radames worden verliefd op elkaar, terwijl Aida verscheurd wordt door een innerlijke tweestrijd; haar liefde voor Radames wordt gezien als een verraad van haar eigen land en volk.

Hoofdrollen AIDA de musical in Nederland 2023

De komende tij wordt bekend gemaakt wie de hoofdrollen zullen spelen in de nieuwe versie van AIDA. 

Aida (dochter van de koningin van Nubië) - Gaia Aikman
Radames (kapitein van het Egyptische leger) - Naidjim Severina
Amneris (dochter van de Egyptische farao)
Zoser (vader van Radames)
Mereb (Radames Nubische bediende)
Kandake (koningin van Nubië, moeder van Aida)

De muziek van AIDA Elton John en Tim Rice

De muziek in AIDA behoort tot de meest iconische uit de musicalhistorie. De samenwerking tussen Elton John en Tim Rice, die zich lieten inspireren door de gelijknamige opera uit 1871 van de grote Italiaanse componist Giuseppe Verdi, leidde tot een reeks liedjes die ook in de Nederlandse vertaling prachtig klinken en hun grote zeggingskracht behouden: 'Ergens in de sterren', 'Te ver gegaan', 'Gezegend Nubië', 'Vergeet hem'.