Overslaan en naar de inhoud gaan

The Sound of Music - Cast

Cast

Maria Rainer

Nandi van Beurden

Kapitein Georg Von Trapp

Stefan Rokebrand

Moeder Overste

Francis van Broekhuizen

Max Detweiler

William Spaaij

Barones Elsa Schräder

Belinda van der Stoep

Rolf Gruber

Jimi Hendrikse

Liesl von Trapp

Esmee Mardjan

Maria Rainer
Kapitein Georg Von Trapp
Moeder Overste
Max Detweiler
Barones Elsa Schräder
Rolf Gruber
Liesl von Trapp

Nationale theatertour 2021

The Sound of Music begint in juni 2021 in het AFAS Circustheater Scheveningen. Vanaf augustus gaat de nationale tour van start en is deze musicalklassieker in theaters door het hele land te zien!

Waar is The Sound of Music te zien?

The Sound of Music is van 30 juni 2021 t/m 13 februari 2022 te zien in verschillende theaters. Bekijk agenda

Hoe lang duurt The Sound of Music?

De voorstelling duurt circa 2.40 uur inclusief pauze.

Aanvangstijden The Sound of Music AFAS Circustheater Scheveningen:

Woe: 14.30u. & 19.30u.
Do & Vr: 19.30u.
Za: 14.30u. & 19.30u.
Zo: 12.00u. & 16.30u.

Wat zijn de ticketprijzen?

Het verhaal

The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de kapitein een tijd van huis is laat Maria de kinderen weer opbloeien.

THE SOUND OF MUSIC is presented by arrangement with Concord Theatricals Ltd. on behalf of The Rodgers & Hammerstein Organization. www.concordtheatricals.co.uk

Nieuws over de musical The Sound of Music

april 13 2021

Francis van Broekhuizen wordt moeder-overste in The Sound of Music

Francis van Broekhuizen krijgt de rol van moeder-overste in de musical The Sound of Music. Producent Stage Entertainment Lees meer...

maart 26 2021

The Sound of Music tourt langs alle grote theaters in Nederland vanaf juni 2021

Kijk snel wanneer The Sound of Music bij jou in de buurt komt! Lees meer...

november 12 2020

Stage Entertainment brengt The Sound of Music terug in Nederland

The Sound of Music keert in seizoen 2021/2022 terug als tournee langs de grote theaters in Nederland. De bekende titel b Lees meer...

The Sound of Music, één van de meest succesvolle musicals - De historie, het verhaal en de muziek

De eerste musical

The Sound of Music is oorspronkelijk een musical die gebaseerd is op het boek van Howard Lindsay en Russel Crouse, dat de geschiedenis van de Oostenrijkse Von Trapp familie beschrijft, die vluchtte vanuit Salzburg naar de Verenigde Staten in 1938. De eerste musical ging op Broadway in première in 1959. Later volgde West-End in 1961 en de eerste versie in Nederland, in Carré was in 1963.

De filmversie

Voordat er een musical kwam, werd het boek al verfilmd onder andere titels. Op basis van de musical werd The Sound of Music als film uitgebracht in 1965 met Julie Andrews en Christopher Plummer in de hoofdrollen. De film werd geregisseerd en  geproduceerd door Robert Wise. Inmiddels is de film door de Amerikaanse Library of Congress opgenomen in de National Film Registry. Films die hiervoor worden geselecteerd zijn cultureel, historisch of esthetisch van belang.

The Sound of Music – De musical in Nederland door de jaren heen

Als theatermusical was The Sound of Music vijf maal eerder in Nederland te zien. In 1964 produceerde René Sleeswijk de musical met Johan Heesters en Mieke Bos in de hoofdrollen, onder regie van Ton Lutz. In 1995 ging de versie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in première met An Lauwereins en Ernst Daniël Smid in de hoofdrollen. In 2002 was het de beurt aan Maaike Widdershoven en Hugo Haenen om in de huid te kruipen van Maria en Kapitein von Trapp in de nieuwe theaterversie die op 22 september 2002 haar première beleefde in het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Van 2008 tot 2010 bracht V&V Entertainment in samenwerking met de Efteling The Sound of Music weer terug in de theaters met Wieneke Remmers en Rein Kolpa in de hoofdrollen. De meest recente versie vond plaats in 2014-2015 met Anouk Maas in de rol van Maria en Ad Knippels als Kapitein von Trapp. Dit was daarnaast de eerste productie die Albert Verlinde bij Stage Entertainment heeft geproduceerd.

The Sound of Music – de musical komt terug naar Nederland in 2021

The Sound of Music begint in juni 2021 in het AFAS Circustheater Scheveningen. Vanaf augustus gaat de nationale tour van start en is deze musicalklassieker in theaters door het hele land te zien. Dus ook in een theater bij jou in de buurt.

Het verhaal van The Sound of Music

Het verlangen naar een mooie toekomst is sterker dan ooit. We snakken naar een positieve boodschap. Aan liefde en aan hoop op betere tijden. En dat is precies waar The Sound of Music over gaat. De rebelse, optimistische Maria neemt je mee op avontuur in de Oostenrijkse bergen. Ze bevrijdt zichzelf van de beklemmende discipline in het klooster en doet vervolgens hetzelfde met de stugge familie Von Trapp. Met haar ontwapenende directheid en speelse kijk op het leven, laat ze de harten van alle Von Trappjes smelten.

De hoofdrollen in de musical - Maria, Kapitein Von Trapp, Moeder Overste, Rolf, Barones Elsa, Liesl

De hoofdrollen van The Sound of Music zijn inmiddels bekend: Maria - Nandi van Beurden; Kapitein Georg von Trapp - Stefan Rokebrand; Moeder Overste - Francis van Broekhuizen; Max Detweiler - William Spaaij; Barones Elsa Schräder -  Belinda van der Stoep; Rolf Gruber - Jimi Hendrikse; Liesl von Trapp - Esmee Mardjan.

De muziek

De beroemde muziek van componistenduo Oscar Hammerstein en Richard Rodgers maakt van The Sound of Music een groot succes. Een aantal van de tijdloze meezingers zijn: Do-Re-Mi, Edelweiss, So Long, My Favorite things en Climb ev’ry mountain.

This page has a custom background

Configure this component to alter page background. Remove this component if you want to remove the page background. You won't be able to set background color for a page if it uses a color-theme. It's recommended to place this component at the top of the page.

This component is not visible for anonymous users