Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarmee kunnen wij je helpen?

Veelgestelde vragen over o.a. onze shows, kaartverkoop, onze theaters, voorzieningen voor mindervaliden en restaurants hebben we voor je op een rij gezet.


Bekijk hier alle corona- en voucher gerelateerde vragen

Waar vind ik alle corona-gerelateerd vragen?

De informatie en vragen rondom corona, actuele maatregelen en vouchers vind je hier.

Hoeveel kost een kaart voor een voorstelling?

De prijzen van de toegangskaarten staan vermeld op de pagina van de betreffende voorstelling. Bij veel voorstellingen is er een verschil in rangen en dagen. Zo zijn de toegangsbewijzen voor veel musicals op dinsdagavond goedkoper dan op zaterdagavond.

Weet waar je koopt
Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen. Hun enige doel is het maken van winst. Op deze website en Eventim.nl staan de juiste toegangsprijzen vermeld.

Meer informatie over doorverkoopwebsites

Wat zijn de openingstijden van de theaterkassa van het Beatrix Theater?

Het Beatrix Theater heeft een eigen theaterkassa. Hier kun je kaarten kopen, reserveren, betalen en afhalen. De kassa is telefonisch niet bereikbaar. Bij de theaterkassa kun je contant betalen en pinnen. Daarnaast kun je je Musical Card, PODIUM Cadeaukaart, musical- en theaterbonnen hier verzilveren. 

Kijk hier voor de huidige openingstijden.

Wat zijn de openingstijden van de theaterkassa van het AFAS Circustheater?

Het AFAS Circustheater heeft een eigen theaterkassa. Hier kun je kaarten kopen, reserveren, betalen en afhalen. De kassa is telefonisch niet bereikbaar. Bij de theaterkassa kun je contant betalen en pinnen. Daarnaast kun je je Musical Card, PODIUM Cadeaukaart, musical- en theaterbonnen verzilveren. 

Kijk hier voor de huidige openingstijden.

Kan ik kaarten kopen met de Nationale Musical Cadeaucard?

Ja, je kunt de Nationale Musical Cadeaucard inwisselen bij musicals van Stage Entertainment Nederland.

Met welke betaalmiddelen kan ik betalen bij de theaterkassa?

Bij de theaterkassa's van het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater kun je contant betalen en pinnen. Ook kun je musical- en theaterbonnen, de PODIUM Cadeaukaart en de Musical Card verzilveren.

Met welke betaalmiddelen kan ik online kaarten kopen?

Je kunt bij Eventim.nl, afhankelijk van de door jou gekozen bestelmethode, betalen via iDEAL of per creditcard. 

Hoe kan ik telefonisch kaarten reserveren en betalen?

Je kunt telefonisch kaarten reserveren via Eventim op 0900-100 10 30 (45cpm). Je kunt de kaarten betalen via credit card of iDeal.

Meer informatie over betalen bij een telefonische bestelling vind je op de website van Eventim.

Ik wil mijn kaarten annuleren of wijzigen

Gekochte kaarten kun je niet meer annuleren of wijzigen via Eventim.nl.

Mocht je bij je reservering een annuleringsverzekering hebben afgesloten, deze biedt onder bepaalde omstandigheden vergoeding van de ticketprijs.

Ik ben mijn kaarten vergeten, wat nu?

Bij de theaterkassa's van het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater kun je je kaarten opnieuw laten printen. Dit kost 0,50 euro per kaart.

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Het kan voorkomen dat je onverwacht de voorstelling niet kunt bezoeken. De verzekering biedt onder bepaalde omstandigheden vergoeding van de ticketprijs. Details vind je in de verzekeringsvoorwaarden. De verzekering kan uitsluitend worden afgesloten tijdens de bestelling. Achteraf is dit helaas niet meer mogelijk.

Ik heb een andere vraag over kaartverkoop

Voor andere vragen over (online) kaartverkoop verwijzen we je door naar de klantenservice van Eventim.nl.

Waarom is een stoel op een bepaalde dag premium en op een andere dag 1e rang?

De rangindeling is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder podiumopbouw, afstand/hoek van een stoel tov. het podium en vraag/aanbod. Deze factoren kunnen per voorstelling verschillen, waardoor een andere rangindeling nodig is.

Waarom heb ik meer/minder betaald dan de persoon die naast mij zat in het theater?

De prijs van een ticket is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder plek in de zaal, moment van aankoop, evt. speciale acties en vraag/aanbod. Hierdoor kan in principe elk ticket tegen een andere prijs worden verkocht.

Waar kan ik parkeren bij het Beatrix Theater?

Parkeerterreinen Jaarbeurs P1 en P3 
Deze parkeerterreinen liggen tegenover het Beatrix Theater. Deze parkeerterreinen liggen dus op zeer korte loopafstand. In het centrum van Utrecht zijn er ook andere parkeerterreinen die als P1 of P3 zijn aangeduid. Let daarom goed op dat u de borden Jaarbeurs P1 t/m P5 volgt.

Navigatieadressen:
Jaarbeurs P1: Graadt van Roggenweg 400, Utrecht
Jaarbeurs P3: Van Zijstweg 21, Utrecht

Parkeertarieven:
Uitrijkaart in het theater: €17,50 euro. Deze uitrijkaarten zijn voor uw gemak de hele dag geldig. U kunt uw theaterbezoek dus gemakkelijk combineren met een restaurantbezoek of gezellige dag in Utrecht.
Let op: Na 24 uur vanaf het inrijtijdstip, betaalt u per dag.

Waar kunt u de uitrijkaarten kopen?

De uitrijkaarten kunt u kopen bij de Theaterkassa en in de Theatershop van het Beatrix Theater. Zo hoeft u niet in de rij voor de betaalautomaat te staan.

Waar kan ik parkeren bij het AFAS Circustheater?

In de straten rond het AFAS Circustheater kun je niet gratis parkeren. Vlakbij het theater vind je drie parkeergarages. Deze zijn zeven dagen per week, 24 uur per dag geopend. 

  • Parking Strand (Zwolsestraat) (ons parkeeradvies) Op 5 minuten loopafstand van het theater
  • Parking Nieuwe Parklaan (Nieuwe Parklaan) Direct naast het theater
  • Parking Kurhaus (Gevers Deynootweg) Direct tegenover het theater

Parkeertarieven
Uitrijkaarten voor deze garages kun je kopen bij de informatiebalie van het AFAS Circustheater. Een uitrijkaart voor Parking Scheveningen Strand kost €13,50, voor Nieuwe Parklaan en Kurhaus is dat €19,50. Deze uitrijkaarten zijn 8 uur geldig vanaf het moment dat je de garage in gaat. In de straten van Scheveningen kan je maximaal 2 uur parkeren.

Bekijk alle informatie en tarieven van parkeergarages in Scheveningen

Ik wil met het openbaar vervoer naar het Beatrix Theater.

Het Beatrix Theater is goed bereikbaar met het OV. Het Centraal Station Utrecht ligt op 5 minuten loopafstand van het theater. De looproute is bijna volledig overdekt en vanuit het Centraal Station staat de route naar het Beatrix Theater goed aangegeven. Verder is het theater te bereiken met tramlijn 60 (Nieuwegein) en tramlijn 61 (IJsselstein), halte CS Jaarbeursplein.

Plan hier je route met het openbaar vervoer

Ik wil met het openbaar vervoer naar het AFAS Circustheater.

Het AFAS Circustheater is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het theater is bereikbaar met de tramlijnen 1 en 9 en de buslijnen 21, 22 en 23.

Vanaf het NS station Den Haag Centraal kun je het beste  tramlijn 9 richting Scheveningen-Zwarte Pad nemen en uitstappen bij halte Circustheater.

Vanaf het NS station Den Haag Hollands Spoor kun je tramlijn 1 of 9 nemen, beiden richting Scheveningen-Zwarte Pad. Voor tramlijn 1 uitstappen bij halte Kurhaus, voor tramlijn 9 uitstappen bij de halte Circustheater.

Plan hier je route met het openbaar vervoer

Hoe kan ik een NS Dagretour boeken als ik al een musicalticket heb?

Als u al een ticket voor een van onze shows heeft dan is het mogelijk een NS Dagretour bij te boeken:
Voor het AFAS Circustheater klikt u hier.
Voor het Beatrixtheater klikt u hier

Voor reizende shows bieden wij de NS Dagretour helaas niet aan.

Zijn er speciale busarrangementen?

Veel van onze musicals kun je bezoeken met een busarrangement. Een busarrangement bestaat uit een retourticket vanuit jouw regio naar het theater én een toegangskaart voor de show.

Waar boek ik een busarrangement?

Een busarrangement boek je direct bij een busmaatschappij waarmee wij samenwerken. De prijzen kunnen verschillen per regio, maatschappij en rang. Heb je vragen over een busarrangement, dan kun je die stellen aan de betreffende busmaatschappij.

Kijk bij de arrangementen van de een show voor meer informatie over busarrangementen.

Hotelovernachtingen

Vaak kun je voor onze musicals ook een hotelarrangement boeken. Deze is inclusief eerste rang entreekaart voor de voorstelling. Kijk voor arrangementen op de pagina van de betreffende musical.

Ga je naar een show waarvoor je geen hotelarrangement kunt boeken? Natuurlijk kun je dan ook een nachtje verblijven in Utrecht of Den Haag. 

Meer informatie over hotels in Utrecht en Den Haag

Kan ik voor en na de voorstelling wat drinken in het theater?

De Royal Bar in het Beatrix Theater en de Circusbar in het AFAS Circustheater zijn voor en na de voorstelling geopend voor een klein hapje en een drankje.

Meer informatie over eten & drinken in het Beatrix Theater

Meer informatie over eten & drinken in het AFAS Circustheater

Kan ik na een matineevoorstelling ook wat eten of drinken in het theater?

Beatrix Theater
Het Restaurant Queen's van het Beatrix Theater is na afloop van een matineevoorstelling geopend. In de Royal Bar kun je na een matineevoorstelling terecht voor een drankje en klein hapje.

Meer informatie over eten & drinken in het Beatrix Theater

AFAS Circustheater
Brasserie Le Cirque is na afloop van een matineevoorstelling geopend voor diner. Ook in de Circusbar kun je na een matineevoorstelling iets eten en drinken.

Meer informatie over eten & drinken in het AFAS Circustheater

Welke theaterarrangementen bieden jullie aan?

Met een theaterarrangement maak je je theaterbezoek helemaal compleet. Bij de meeste musicals kun je een diner-, pauze- of borrelarrangement boeken.

Op de pagina van de betreffende show staan de arrangementen aangegeven. 

Wat zijn de openingstijden van het restaurant?

Beatrix Theater
Het Restaurant Queen's is dagelijks geopend vanaf 17.00 uur. Op zondag vanaf 16.30 uur.

AFAS Circustheater
Brasserie Le Cirque is dinsdag t/m zaterdag geopend van 16.30 uur tot 22.00 uur. Op zondag vanaf 11.30 uur.

Moet ik reserveren als ik in het restaurant wil eten?

Nee, reserveren is niet verplicht. Op de middag of avond zelf kun je kijken of er een plekje is. Als je zeker wilt zijn van een tafel raden we aan wel te reserveren.

Ik heb een tafel gereserveerd, maar ben iets later. Wat moet ik doen?

Als je gereserveerd hebt voor het Restaurant Queen's in het Beatrix Theater, bel dan naar 030-7990723.

Voor een reservering in Brasserie Le Cirque kun je bellen naar 070-4167550.

Telefonisch een reservering maken is niet mogelijk. Dat kan alleen via het online reserveringsformulier.

Ik ga niet naar een voorstelling, kan ik dan wel wat eten in het restaurant?

Ja, de restaurants van het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater zijn voor iedereen geopend.

Restaurant Queen's in het Beatrix Theater

Brasserie Le Cirque in het AFAS Circustheater

Verhuren jullie decors en kostuums die in voorstellingen worden gebruikt?

Nee, wij verhuren niet de decors en kostuums die in onze voorstellingen worden gebruikt.

Verkopen jullie dvd's en/of cd's van voorstellingen?

Van sommige shows zijn er dvd's en/of cd's te koop. Deze zijn te koop in de theatershop van het betreffende theater.

Meer informatie over de theatershop in het Beatrix Theater

Meer informatie over de theatershop in het AFAS Circustheater

Ik wil een werkstuk maken, kan ik een informatiepakket ontvangen?

Ja, je kunt meer informatie ontvangen over onze musicals. Stuur ons gerust een bericht.

Kan ik kaarten kopen voor een première?

Voor onze premières geldt een streng genodigdenbeleid. Het aantal plaatsen buiten de pers, theaterdirecties, familie en medewerkers is beperkt. Het heeft ook onze voorkeur juist de direct betrokkenen zoveel mogelijk op bijzondere theatermomenten bij onze voorstellingen aanwezig te laten zijn.

Indien er mogelijkheden zijn voor verkoop van tickets zijn deze verkrijgbaar via Eventim.nl. Als er mogelijkheden zijn voor andere genodigden benaderen wij fans van de fanclubs. Dit wordt dan kenbaar gemaakt via deze website of via social media.

Ik wil graag een fanmail sturen. Waar kan ik deze naar toe sturen?

Fanmail voor artiesten in onze shows kun je sturen naar de social media pagina van de desbetreffende persoon.

Hoeveel kosten de kaarten voor jullie voorstellingen?

De prijzen van de toegangskaarten staan vermeld op de pagina van de betreffende voorstelling. Bij veel voorstellingen is er een verschil in rangen en dagen. Zo zijn de toegangsbewijzen voor veel musicals op dinsdagavondvoorstelling goedkoper dan op zaterdagavond. 

Weet waar je koopt
Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen. Hun enige doel is het maken van winst.  

Op deze website en Eventim.nl staan de juiste toegangsprijzen vermeld.

Meer informatie over doorverkoopwebsites

Waar vind ik de vacatures van Stage Entertainment Nederland?

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega's.

Bekijk alle vacatures van Stage Entertainment Nederland

Waar vind ik de buitenlandse vacatures?

Stage Entertainment is actief in acht landen: Duitsland, Rusland, Spanje, Italië, Nederland, Verenigde Staten, Frankrijk en het Groot-Brittannië. 

Bekijk hier alle vacatures in het buitenland

Hoe kan ik auditie doen?

We zoeken vaak nieuw zang-, dans- en musicaltalent voor onze shows. Audities worden bekend gemaakt via deze website en onze facebookpagina. 

Meer informatie over audities

Mijn kind is acht jaar, mag hij ook auditie doen?

Kinderen jonger dan 17 jaar mogen alleen auditie doen bij kinderaudities. Dit staat specifiek vermeld bij een auditie. Is het geen specifieke kinderauditie dan mogen kinderen jonger dan 17 jaar géén auditie doen. Dit is zo bepaald in de Nederlandse arbeidswet.

Meer informatie over audities

Maken jullie alle audities altijd bekend?

We beschikken over een groot bestand van professioneel opgeleide acteurs, dansers en zangers. Soms organiseren we daarom een auditie alleen intern. In dat geval wordt de auditie niet bekendgemaakt op deze website of Facebookpagina.

Meer informatie over audities

Ik wil stage lopen bij Stage Entertainment.

Ben jij op zoek naar een echte werkervaring in een bedrijf of bij een productie? Stage Entertainment Nederland biedt je graag deze kans. Wij bieden jaarlijks verschillende veelzijdige en uitdagende stageplaatsen aan. Kenmerkend voor deze stageplaatsen is dat je volledig meewerkt binnen de afdelingen en dus echt onderdeel van het team bent.

Bekijk alle stageplaatsen

Hoe kan ik een interview met een artiest regelen?

Interviewaanvragen kun je indienen via de persvoorlichter van de betreffende voorstelling. 

Meer informatie over interviewaanvragen en persmateriaal

Ik wil graag beeld-, geluid- of videomateriaal van een voorstelling ontvangen.
Mag ik foto-, film- en/of geluidsopnames maken tijdens de voorstellingen?

Het is verboden om in de zaal foto-, film- en/of geluidsopnames te maken, tenzij er toestemming is verleend door de directie van het theater.

Mag ik mijn mobiele telefoon gebruiken tijdens de voorstelling?

Het is niet toegestaan om tijdens de voorstelling je telefoon aan te laten staan. Ook trilstand kan storing veroorzaken bij de apparatuur van het theater. Bij spoedgevallen is het mogelijk de telefoon af te geven bij de theatershop, indien nodig zul je dan gewaarschuwd worden door onze medewerkers. 

Mag ik roken in het theater?

Het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater zijn rookvrije theaters.

Ik ben te laat, mag ik de zaal dan nog in?

Na aanvang van de voorstelling wordt er nog beperkt toegang verleend. Hierna kun je na afloop van de pauze de zaal in.

Moet ik apart reserveren voor een rolstoelplaats?

Rolstoelplaatsen kun je alleen telefonisch reserveren via Eventim op telefoonnummer 0900-1330 (lokaal tarief). Dit nummer is uitsluitend in gebruik voor het maken van een reservering voor rolstoelplaatsen. Voor het maken van een reguliere reservering kun je bellen naar 0900-100 10 30 (45 cent per minuut).

Zijn er liften in de theaters?

Het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater hebben een lift die gebruikt kan worden door mensen met een rolstoel of scootmobiel. 

Hebben de theaters een aangepast toilet?

Het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater hebben een aangepast toilet op de begane grond.

Zijn er voorzieningen voor slechthorenden in de theaters?

Het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater zijn voorzien van een installatie voor slechthorenden. Deze gehoorondersteuning werkt op radiofrequentie. Je krijgt een ontvanger en een koptelefoon om het geluid te versterken. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs kun je de apparatuur lenen bij de theatershop. De theatershop vind je in de ontvangst foyer van het theater.

Zijn blindengeleidehonden en hulphonden toegestaan in de theaters?

In het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater zijn blindengeleidehonden en hulphonden toegstaan. Maak je reservering telefonisch via Eventim op 0900-1353 (45cpm) en meld dat je een blindengeleide- of hulphond mee neemt.

Zijn er invalidenparkeerplaatsen bij het Beatrix Theater?

Op het parkeerterrein Jaarbeurs P1 en P3 zijn verschillende parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden. Hier kun je parkeren als je een geldige invalidenparkeerkaart hebt. De parkeerkaart moet zichtbaar achter de voorruit geplaatst worden. Op de website van de Jaarbeurs vind je meer informatie over invalidenparkeerplaatsen.

De parkeerterreinen Jaarbeurs P4 en P5 liggen op ongeveer 25 minuten loopafstand van het Beatrix Theater. Dit kan onwenselijk zijn als een persoon slecht ter been is. Het is mogelijk om personen voor de ingang van het theater af te zetten. Iemand anders uit het gezelschap kan vervolgens de auto parkeren.

Zijn er invalidenparkeerplaatsen bij het AFAS Circustheater?

Op het Circusplein direct naast het AFAS Circustheater zijn vier invalidenparkeerplaatsen. Hier kun je parkeren als je een invalideparkeerkaart hebt. Plaats deze zichtbaar achter de voorruit.

Vanaf 1 januari 2013 is het helaas niet meer mogelijk om op vertoon van een invalidenparkeerkaart vrij te parkeren in de gemeente Den Haag. 

Zijn er toneelkijkers te koop in de theaters?

In het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater kun je geen toneelkijkers kopen.

Bescherming persoonsgegevens

Jouw privacy is belangrijk voor ons en we willen dat jij je prettig voelt bij het bezoek aan onze websites. De bescherming van privacy bij het verwerken van persoonlijke gegevens is een belangrijke zaak, waaraan we tijdens onze bedrijfsprocessen speciale aandacht besteden. Persoonlijke gegevens die tijdens bezoeken aan onze websites worden verzameld, worden door ons verwerkt in overeenstemming met de wettelijke bepalingen die gelden in de landen waarin de websites worden onderhouden.

Lees ons privacy statement

Zijn er kinderzitjes aanwezig in de theaters?

Het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater hebben stoelverhogers zodat kleine kinderen ook alles van de voorstelling kunnen zien. De stoelverhogers zijn te leen naast de Theatershop.

Kan ik de buggy of kinderwagen ergens neerzetten tijdens de voorstelling?

Ja, je kunt in het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater je buggy of kinderwagen ergens neerzetten tijdens de voorstelling. In het theater laat een van onze medewerkers je graag zien waar dat kan. 

Moet ik betalen voor de garderobe in de theaters?

De kosten voor de garderobe in het Beatrix Theater en het AFAS Circustheater zitten bij de ticketprijs inbegrepen.

Is er WiFi in de theaters?

Ja, het AFAS Circustheater en het Beatrix Theater hebben WiFi.

Kan ik een backstage rondleiding krijgen?

Bij sommige musicals kun je een backstage rondleiding boeken. Kijk bij de arrangementen van de betreffende musical voor meer informatie.

Rondleidingen voor onderwijsinstellingen

Onderwijsinstellingen kunnen een aparte rondleiding krijgen in het AFAS Circustheater, zowel voor als achter de schermen. Wil je meer informatie over de rondleiding en de beschikbaarheid in het theater? Stuur ons een e-mail. 

Wegens drukte kan een reactie iets langer duren dan je gewend bent. Gebruik eventueel onze chat (zichtbaar tijdens openingsuren) of de FAQ-pagina’s voor een snelle reactie.

Contactgegevens