Noah Blindenburg

Devaney

Opleiding
Na het behalen van haar certificaat aan de Theatervooropleiding It’s DNA, studeerde Noah in 2009 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziekheater. In 2018 behaalde zij haar master muziektheater aan het Conservatorium ArtEZ in Arnhem.

Theater/televisie/film
Vanaf 2020 tot 2022 was ze te zien als Zelma in TINA ‒ De Tina Turner Musical. Voorgaande jaren speelde ze rollen in onder andere Augustus: Oklahoma, Amandla! Mandela en in verschillende voorstellingen van O.T. Rotterdam en van Het Volksoperahuis. Ook was zij te zien als Philomena in Decemberdagen van Via Rudolphi, Nerita in Celia en als Coretta Scot King in de familievoorstelling Martin Luther King van Urban Myth. Met de laatstgenoemde productie wonnen ze de Gouden Krekel tijdens het Nederlands Theater Festival. In 2023 zal zij wederom te zien zijn in de reprise van deze voorstelling.

Overig
Met regelmaat speelt zij in film- en televisieproducties. Zo is ze te zien in de series Het Jaar van Fortuyn, Ik Weet Wie Je Bent en in de films Ferry en  De Piraten van Hiernaast. Naast de werkzaamheden als actrice is ze ook actief als zangeres en theatermaker. De voorstelling Gewoon Ik die zij met TG Proest heeft gemaakt won de Niekie van den Berg Prijs 2020.