Vajèn van den Bosch

Elsa

Opleiding
Vajèn speelde als kind al in professionele musicalproducties, zoals The Sound of Music, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Disney Mary Poppins, Droomvlucht en Shrek. Ze volgde de vooropleiding muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, zanglessen bij Alfons Verreijt, Eva Wilms en Christian Schleicher en diverse workshops aan de London College of Music en de Guildford School of Acting.

Theater/televisie/film
Speelde hoofdrollen in musicals als The Sound of Music (Liesl), Grease (Sandy), On Your Feet! (Gloria Estefan), Kinky Boots (Lauren), Murder Ballad (Sara) en Les Misérables (Éponine) en was te zien in Musicals in Concert – Live on Tour. In Duitsland speelde ze Indigo in de Cirque du Soleil-musical Paramour, Elphaba in Wicked en Jane in Disney Tarzan. Was één van de finalisten in het allereerste seizoen van The Voice Kids en speelde in televisieseries als SpangaS, Nieuwe Tijden, Ghostrockers en De Spa. Ook won ze de Kids Choice Award voor Favoriete Televisiester. Op het witte doek was ze te zien in de films SpangaS in Actie, Hart Beat, First Kiss en Costa! (2022). Ze spreekt regelmatig stemmen in voor series en films, waaronder de titelrollen in Disney Vaiana en Maya de Bij, Mirabel in Disney Encanto, Wednesday in The Addams Family en Princess Peach in The Super Mario Bros.Movie.

Overig 
Zong de titelsong Hart Beat uit de gelijknamige film en heeft meerdere eigen singles uitgebracht. Stond in de Ziggo Dome tijdens Chantal’s Pyjama Party (2022) en het jubileumconcert Disney 100 in Concert (2023).