Hoofdrollen voor Martijn Noort en Keoma Aidhen in Moulin Rouge! De Musical

mei 22, 2024, 22:30
By Stage Entertainment Nederland

Stage Entertainment Nederland is bijzonder trots om vandaag de twee hoofdrolspelers bekend te mogen maken die naast Carlo Boszhard in Moulin Rouge! De Musical gaan spelen. De Nederlandse musicalacteurs Martijn Noort en Keoma Aidhen, die beiden in het buitenland al vele hoofdrollen hebben gespeeld, vertolken in deze award-winnende musical de hoofdrollen van Christian en Satine. De rol van zowel Christian als Satine wordt wereldwijd gezien als één van de zwaarste musicalrollen ooit.

 

Martijn Noort, die in Duitsland met veel succes in de musicals Rock of Ages, Mamma Mia! en Wicked heeft gespeeld, wordt in Moulin Rouge! De Musical de Amerikaanse schrijver Christian die verliefd wordt op de mooie en innemende Satine, gespeeld door Keoma Aidhen. “Christian is een prachtige rol om te spelen”, laat Martijn weten. “Hij is een schrijver die naar Parijs vertrekt en daar de kans krijgt om mee te schrijven aan een show in de bekende nachtclub: Moulin Rouge, die wordt gerund door Harold Zidler (gespeeld door Carlo Boszhard). Wanneer Christian in de Moulin Rouge Satine ontmoet, wordt hij stapelverliefd op haar. Er zitten zo veel prachtige lagen in de rol van Christian, en hij mag vele iconische nummers zingen, dat het een genot wordt om in zijn huid te kruipen.”

 

Keoma Aidhen kan niet wachten om in het leven van Satine te duiken. “Ze is de ster van de Moulin Rouge met een heftige geschiedenis, maar de flamboyante nachtclubeigenaar Harold Zidler ontfermt zich over haar. Ze wordt verliefd op Christian, maar moet ook de Hertog van Monroth tevreden houden. Hij dreigt Christian te vermoorden als ze niet voor hem kiest. Uiteindelijk overwint de liefde, maar dan wordt het echte drama in haar leven duidelijk. Prachtig en uitdagend om te spelen en te mogen zingen. Een echte droomrol.”

 

Net als Martijn heeft ook Keoma de afgelopen jaren veel in het buitenland gewerkt. Ze begon haar carrière tien jaar geleden in Parijs en speelde in Duitsland in musicals als Starlight Express en Disney’s ALADDIN. In Nederland was ze in On Your Feet! te zien en speelde ze de hoofdrol van Jasmine in Disney’s ALADDIN.

 

“Martijn en Keoma zijn grote talenten met heel veel ervaring”, laat Managing Director van Stage Entertainment Nederland Walter Drenth weten. “Bij hun audities bliezen ze iedereen van hun stoel. Voor het team van internationale creatives was er geen enkele twijfel dat Martijn en Keoma de gedroomde Christian en Satine zijn.”

 

Over de keuze voor Keoma zei regisseur van Moulin Rouge! De Musical Alex Timbers het volgende: “Vanaf het eerste moment dat het creatieve team Keoma ontmoette, was het alsof ze Satine al op het podium manifesteerde. Ze transformeerde de auditiezaal en hield dit momentum vast tijdens de verschillende auditierondes. Keoma’s optreden belichaamt alle kwaliteiten van de ‘sparkling diamant’ Satine; ze is buitengewoon.”

 

Wat betreft Martijn vulde hij aan: “Bij Martijn begrijp je meteen waarom Satine voor Christian zou vallen. Als performer begreep Martijn fundamenteel de twee kanten van Christian – in de eerste akte kan hij het vurige en pure hart van Christian belichamen die verliefd wordt op Satine, en in de tweede akte ook de wanhoop waartoe hij wordt gedreven als alles uit zijn handen begint te glippen.”

 

Carlo Boszhard, die de rol van Harold Zidler vertolkt, verheugt zich ontzettend op de samenwerking. “Ik ben trots dat ik mij kan omringen met zulke bijzondere musicaltalenten. We hebben gelijk contact gezocht met elkaar, omdat we weten dat we een bijzondere en intense tijd tegemoet gaan in Moulin Rouge! De Musical. Ik heb ontzettend veel zin om te gaan spelen en kan niet wachten om te beginnen.”

Wie de andere rollen spelen wordt op een later moment bekendgemaakt.

BEKIJK INFO & TICKETS

 

Over Moulin Rouge! De Musical

Moulin Rouge! De Musical vertelt het verhaal van een jonge dichter Christian die verliefd wordt op de mooie courtisane Satine in de legendarische Parijse nachtclub. Een nachtclub waar bohemiens en aristocraten elkaar treffen en alles draait om betoverend vermaak. Maar de druk op Satine neemt toe als haar baas, Moulin Rouge-eigenaar Harold Zidler, op haar rekent om de Hertog van Monroth tevreden te stellen, wiens geld de nachtclub draaiende zal houden.

  

Baz Luhrmann’s iconische film komt tot leven op het toneel; alles is uit de kast gehaald voor deze extravagante musical. Moulin Rouge! De Musical is een eerbetoon aan de waarheid, schoonheid, vrijheid en – bovenal – liefde. Moulin Rouge! De Musical is meer dan een musical; je waant je echt in de beroemde nachtclub.

 

Net als de film brengt de musical een hommage aan 160 jaar muziek – van Offenbach tot Lady Gaga. Moulin Rouge! De Musical bevat veel van de iconische nummers uit de film uit 2001 en nieuwe toevoegingen van muzikaal supervisor, orchestrator en arrangeur Justin Levine. Hij combineert 75 nummers van onder anderen Adele, Katy Perry, Sia, Rihanna en Beyoncé om een popscore te creëren die uniek is in muziektheater. Alle bekende hits worden in het Engels gezongen.

 

Moulin Rouge! De Musical is geproduceerd door Carmen Pavlovic en Gerry Ryan OAM voor Global Creatures en Bill Damaschke.

 

Credits 

Moulin Rouge! De Musical is geregisseerd door Tony Award®-winnaar Alex Timbers, met het script van Tony Award®-winnaar John Logan, choreografie van Tony Award®-winnaar Sonya Tayeh en de muzikale supervisie door en orkestraties en arrangementen van Tony Award®-winnaar Justin Levine.

 

Het designteam voor Moulin Rouge! De Musical bestaat onder anderen uit Tony Award®-winnaar Derek McLane (decor), Tony Award®-winnaar Catherine Zuber (kostuums), Tony Award®-winnaar Justin Townsend (licht), Tony Award®-winnaar Peter Hylenski (geluid), Drama Desk Award-winnaar David Brian Brown (pruiken en haarontwerp), Sarah Cimino (make-up) en Tony Award®-winnaar Matt Stine (muziekproducer). De originele casting is gedaan door Jim Carnahan.
 

De musical ging in première in Boston in 2018 en werd later opgevoerd op Broadway in 2019, in West End, een Noord-Amerikaanse tournee en in theaters in Australië, Zuid-Korea, Duitsland en Japan. Een wereldtournee begint in april 2025 in Edinburgh. Moulin Rouge! De Musical heeft wereldwijd vele prijzen gewonnen, waaronder tien Tony Awards® in 2021.

 

Over de film

Baz Luhrmann’s MOULIN ROUGE! werd uitgebracht door 20th Century Studios en ging in 2001 in première tijdens het filmfestival van Cannes. Voor de 74ste uitreiking van de Academy Awards werd de film genomineerd voor acht Oscars, waaronder Beste Film, waarvan er twee werden gewonnen.

 

Over de Moulin Rouge in Parijs

De Moulin Rouge in Parijs, gerund door Jean-Jacques Clerico (CEO), is een wereldberoemde nachtclub die al sinds 1889 symbool staat voor het Parijse bohemienleven. De club begon als populair cabarettheater, een populariteit die iconische vormen aannam in de roerige jaren twintig. De grootste Franse en internationale sterren hebben op de planken van het variététheater gestaan. Vandaag de dag werken zestig artiesten mee aan Féerie, de twee uur durende spektakelshow van de Moulin Rouge. Bezoekers genieten van cabaret, dans, show en verrassingsacts – en natuurlijk de Franse cancan, die hier is ontstaan. Tot op de dag van vandaag staat de Moulin Rouge garant voor een avond vol show en spektakel, een bruisende belevenis met extravagante optredens. http://www.moulinrouge.fr/

 

Over Global Creatures

Global Creatures is gespecialiseerd in de productie van originele theatershows. Het bedrijf produceerde de veelgeprezen voorstellingen Walking with Dinosaurs — The Arena Spectacular, How to Train Your Dragon Live Spectacular, Strictly Ballroom The Musical en King Kong. Muriel’s Wedding The Musical toerde in 2017 door Australië en wordt nu bewerkt voor andere landen. Global Creatures’ Tony Award®-winnende Moulin Rouge! The Musical is momenteel te zien op Broadway, op West End en in Keulen, en toert door Noord-Amerika. Moulin Rouge! The Musical zal vanaf juni dit jaar ook in Tokio en Osaka te zien zijn, en gaat eind 2024 in Nederland in première. De musical werd eerder opgevoerd in Seoul en tijdens een uitverkochte Australische tournee. www.global-creatures.com

 

De voor een Grammy genomineerde Moulin Rouge! De Musical Original Broadway Cast Recording, geproduceerd door Baz Luhrmann, Justin Levine, Matt Stine & Alex Timbers, is nu uitgebracht door Baz Luhrmann’s label, House of Iona, en RCA Records. Het album kwam binnen op nummer 1 van de Amerikaanse Billboard Cast Album-lijst.