Aanmelden casting Moulin Rouge! De Musical

WELKOM BIJ MOULIN ROUGE! DE MUSICAL

Casting MOULIN ROUGE! DE MUSICAL

Gebaseerd op de legendarische film MOULIN ROUGE! Van Baz Luhrmann ontwikkelde het Australisch productiehuis Global Creatures de toneelversie van Moulin Rouge! De Musical.

In Juli 2019 vierde de productie zijn premiere op Broadway. Met script van Tony Award® winner John Logan, geregisseerd door Tony Award® winner Alex Timbers en gechoreografeerd door Tony Award® winner Sonya Tayeh, met muzikale supervisie, co-orkestratie, arrangementen en aanvullende teksten door Tony Award® winner Justin Levine, won Moulin Rouge! De Musical 10 Tony Award®  waaronder die van Beste Musical.

Moulin Rouge! De Musical heeft zijn Nederlandse première in het najaar van 2024.
Voor de Nederlandse productie zijn we op zoek naar uitmuntende zangers en acteurs, maar ook naar atletische dansers met uitstekende technische expertise in meerdere dansstijlen.

Moulin Rouge! De Musical is een inclusieve werkplek. Zoals Moulin Rouge! De Musical’s club eigenaar Harold Zidler, zegt “iedereen is hier van harte welkom!” We moedigen performers van alle culturele en etnische achtergronden en genderdiverse artiesten aan om zich in te schrijven.

Rolbeschrijvingen:

Satine:  Vrouw, 30-er.
Satine is een ster. Mooi, glamoureus, sexy, indrukwekkend. Volledig bewust van haar waarde. Slecht gevoel voor humor en slim... Maar daarnaast heeft onze heldin een diepe menselijkheid. Ze heeft geleden en haar wonden liggen heel dicht bij de huid. Hartverscheurend. Het moet een ongelooflijke zanger zijn. Sterke belt.

Christian: Man, 20-30 jaar.
Een knappe jonge Amerikaan. Er schuilt een bijzondere intensiteit en gedrevenheid achter zijn gemakkelijke en natuurlijke charme. Niet naïef, niet geheel onschuldig. Een man met snelle passie, warme humor en diepe geheimen. Het moet een ongelooflijke zanger zijn. Hoge tenor.

Henri Toulouse-Lautrec: Man, 30-40 jaar.
De beroemde Franse kunstenaar. Hij is een gedurfde visionair en een stoere, anti-romantische romanticus. Een gedoemd genie. Uiterst charismatisch en vurig. Het moet een sterke zanger zijn. Bariton.

Harold Zidler: Man, 40-60 jaar.
De M.C. en gastheer van de Moulin Rouge. Hij lijkt bijna een menselijke karikatuur – te groots en opzichtig. Zijn manier van doen is sluw en insinuerend. Hij is wijs, sluw en omkoopbaar. Al met al onweerstaanbaar. Het moet een sterke zanger zijn. Bariton.

The Duke of Monroth: Man, 30-40 jaar.
Een knappe, krachtige man. Druipend van rijkdom en macht. Oude Franse aristocratie, moderne opvattingen en smaak. Hij heeft echte klasse en is gevaarlijk sexy. Het moet een ongelooflijke zanger zijn. Tenor.

Santiago: Man, 30-er, Latinx
Santiago is een komisch onstuimige figuur. Hij is de grootste tangodanser van Parijs  en de grootste gigolo. Hij leeft voor de extravagante kwellingen van de liefde. Hij is wild, gevaarlijk en onvoorspelbaar, gedreven door zijn hartstochtelijke emoties. Een briljante danser. Het moet een ongelooflijke zanger zijn. Tenor.

Nini: Vrouw, 30-er.
Hoofddanser bij de Moulin Rouge! Scherp, ambitieus, sexy en sluw. Heeft alle troeven van een echte ster, behalve warmte. Hard en prachtig als een edelsteen. Briljante danseres. Het moet een sterke zanger zijn. Sterke Belt.

Baby Doll: Cis-man, transvrouw, non-binair, 20-30.
Danser bij de Moulin Rouge. Mooie jonge dragartiest. Speelt het vernuft briljant, maar oprecht lief van hart. Baby Doll heeft lijden gekend en kijkt op tegen Satine. Moet een hoge tenor zijn met een sterke falsetto/mix(Deze rol vereist dat de performer zijn/haar/hun hoofd scheert)

La Chocolate: Vrouw, 20-30 jaar, BPoC.
Danser bij de Moulin Rouge. Onaantastbaar, superieur en heerszuchtig. Heeft het allemaal gezien. Do not- i repeat- Do NOT f*** with her!. Sterke Belt.

Arabia: Vrouw, 20-30 jaar.
Moulin Rouge-hoofddanser. Exotisch. Veel meegemaakt. Amy Winehouse gevoel voor glamoureus verval. Sterke Belt.

Mannelijke en vrouwelijke dansers: 20-30 jaar.
Op zoek naar uitmuntende dansers met sterke technische vaardigheden, stijl en atletisch vermogen. Zangvaardigheid een pluspunt.

Mannelijke en vrouwelijke ensemble/swings: 20-30 jaar.
Op zoek naar uitmuntende zangers/acteurs/dansers met sterke technische vaardigheden, stijl en atletisch vermogen. Sommige artiesten uit het Ensemble/Swings coveren  hoofdrollen, kleine rollen en Features.

Voor sommige rollen is het volgende vereist:

  • Het gebruik van tabaksvrije sigaretten (kruidensigaretten) en/of op het podium staan ​​met artiesten die tabaksvrije sigaretten gebruiken.
  • Verschijnen in kostuumelementen met een semi-naakt karakter, bijvoorbeeld korset en/of G-string ondergoed.
  • Werken/vliegen op hoogte met een steunharnas.
  • Als u zich ongemakkelijk voelt bij een van de bovenstaande punten, laat het ons dan weten in uw aanmelding.

 

We willen een positieve en veilige plek creëren in onze audities zodat iedere performer zichzelf op een zo’n best mogelijke manier kan presenteren. Wij staan voor gelijke kansen- onafhankelijk van achtergrond, gender, seksuele oriëntatie of identiteit, leeftijd, fysieke bekwaamheid, religie of sociale status. Als theater makers begrijpen we hoe belangrijk het is om gezien en gerepresenteerd te worden. Precies daarom willen we met ons werk op toneel de diversiteit van de huidige samenleving in beeld brengen.

Heb je vragen?

Als er vragen zijn over de show of deze auditie neem dan gerust contact op met:

Voor volwassenen: casting@stage-entertainment.nl / +31203052264

Voor kinderen: castingkinderen@stage-entertainment.nl / +31203052290

 

Moulin Rouge ® is a registered trademark of Moulin Rouge. 

Bekijk: MOULIN ROUGE PARIS