TINA - De Tina Turner Musical is afgelopen.

TINA - De Tina Turner Musical: Het verhaal, de productie en internationale premières

Internationale premières van TINA - De Tina Turner Musical

TINA - De Tina Turner Musical is een musical over het leven van de wereldberoemde zangeres Tina Turner. De musical ging in april 2018 voor het eerst in première, in het Aldwych Theatre in Londen. Daarna volgde Hamburg en Broadway. Vanaf februari 2020 is TINA - De Tina Turner Musical te zien in het Beatrix Theater Utrecht, de Nederlandse première vindt plaats op 9 februari 2020.

 

De Nederlandse productie van TINA - De Tina Turner Musical

De musical is oorspronkelijk geproduceerd door Stage Entertainment, Joop van den Ende en Tali Pelman in nauwe samenwerking met Tina Turner. De musical is door Tina Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven.

 

Het verhaal van TINA - De Tina Turner Musical

De musical vertelt het levensverhaal van Tina Turner, geboren als Anna-Mae Bullock in Nutbush, Tennessee. De musical vertelt haar verhaal vanaf haar jeugd, de start van haar muziekcarrière met Ike, haar zware huwelijk waarin zij mishandeld werd, en later haar succesvolle solocarrière.

 

De hoofdrol van TINA - De Tina Turner Musical

Nyassa Alberta zal in de Nederlandse versie van TINA - De Tina Turner Musical de hoofdrol spelen. Op 21 oktober 2019 werd zij in een officiële perspresentatie aangekondigd als hoofdrolspeelster en zong 2 grote hits uit de show: ‘The Best’ en ‘Proud Mary’.

 

De muziek van TINA - De Tina Turner Musical

De musical bevat haar meest geliefde hits zoals o.a. ‘The Best’, ‘What’s Love Got To Do With It’, ‘Private Dancer’ en ‘We Don’t Need Another Hero’.