Bassie_en_Adriaan-Andre_Hazes-circus-1980-header

1980

Het TROS Circus Bassie & Adriaan en André Hazes toerde in twee periodes: 1980-1982 en 1985-1989 door Nederland en België.

Het verhaal van TROS Circus Bassie & Adriaan en André Hazes

Circus Bassie en Adriaan was de naam van het circus waarmee het Nederlandse televisieduo Bassie en Adriaan door Nederland en België toerde in 2 periodes: 1980-1982 en 1985-1989. Tijdens de eerste periode was het circus in handen van Joop van den Ende en heette het circus "TROS Circus Bassie en Adriaan", tijdens de tweede periode was Circus Bassie en Adriaan het omgebouwde Circus Renz. Er bestaan een aantal televisieregistraties die te vinden zijn bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

1980-1982

Het circus tourde door heel Nederland en België van maart t/m oktober 1980. Op 24 november dat jaar sloot Circus Bassie en Adriaan zijn tournee af met een hele week lang optredens in het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Ondanks het succes worden de verhoudingen tussen de broers en Van den Ende door stress en vermoeidheid er niet beter op. Daarom stopt in die week de samenwerking met Joop van den Ende en liep Aad van Toor zijn eerste huwelijk ten einde. In dit theater traden ze ten slotte ook nog voor de laatste keer op als acrobaten.

Tijdens de opnames van de televisieserie "Bassie en Adriaan en de Huilende Professor" kwam Joop van den Ende met het idee het circus naar hem te vernoemen, daar hij de sponsor was van de tent en zijn samenwerking met Bassie en Adriaan toch ten einde was gelopen. Zo werd Circus Bassie en Adriaan hernoemd tot Joop van den Ende's Nationaal Showcircus, waar Bassie en Adriaan in de namiddag zouden optreden en André Hazes in de avondvoorstellingen. Dat werd een totale mislukking. Na enkele maanden werd het weer Circus Bassie en Adriaan. Op 17 oktober 1982 werd de laatste voorstelling gegeven met dit circus.

Bassie-Adriaan-Andre_Hazes-circus-1980-foto

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.