Ciske_de_Rat-musical-2007-header

2007

De musical Ciske de Rat was te zien in 2007 en was een reizende productie.

Het verhaal van Ciske de Rat

Ciske de Rat speelde eerst als Nationale toer in Nederland en Vlaanderen. Daarna kreeg de voorstelling wegens overweldigend succes een verlening in het Circustheater Scheveningen. De première in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix was op 5 oktober 2007 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. De allerlaatste voorstelling werd gespeeld op 29 november 2009.

Ciske de Rat - de Musical, gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker, behoort tot het Nederlandse cultuurgoed. De musical vertelt het beroemde verhaal, maar laat ook zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. De belevenissen van Cis de Man, gespeeld door Danny de Munk, Jorge Verkroost en Quincy, zijn door de musical heen geweven en geeft een nieuwe dimensie aan dit oer-Hollandse verhaal.

In de musical zorgt de kleine Ciske opnieuw voor momenten van ontroering, humor en brutale streken en laat de musical zien hoe de volwassen Ciske met zijn verleden probeert te leven. De musical brengt je een avond vol herinneringen aan het jochie met een hartje van goud en blijft ontroerend en tijdloos. Naast de hit "Ik voel me zo verdomd alleen" heeft Henny Vrienten 26 nieuwe nummers voor de musical geschreven.

De oer-Hollandse klassieker Ciske de Rat - de Musical heeft een cast met onder anderen Danny de Munk, Jorge Verkroost, Quincy, Hugo Haenen, Mariska van Kolck, Marjolijn Touw, Kees Boot en Ad Knippels.

Deze geheel nieuwe, oorspronkelijk Neder-landse musical kent een volledig Nederlands creatief team. Henny Vrienten is verantwoordelijk voor de muziek en debuteert hiermee als componist voor een grootschalige musical. De regie is in handen van Paul Eenens. Script & liedteksten zijn van de hand van André Breedland, samen met Maurice Wijnen is hij ook verantwoordelijk voor de bewerking van de trilogie. Ciske de Rat de Musical is met een cast van 40 personen te zien in de grootste theaters van Nederland. Vanwege het grote aantal voorstellingen wordt de rol van kleine Ciske per regio door verschillende kinderen ingevuld. Naast de rol van de kleine Ciske, zullen er nog negen andere kinderen uit de klas van Ciske te zien zijn in de musical.

De voorstelling ontving 7 John Kraaijkamp Musical Awards.

Ciske_de_Rat-musical-2007-scenefotografie-1

Cast & Creatives

Ciske de Man
Danny de Munk Jorge Verkroost Quincy
Meeste Bruijs
Hugo Haenen
Tante Jans
Mariska van Kolck Marleen van der Loo
Vader Vrijmoeth
Hajo Bruijns Kees Boot
Moeder Vrijmoeth
Marjolijn Touw
Suus
Marleen van der Loo Jennifer van Brenk
Bet
Jacobien Elffers
Pater de Goey
Ger Otte
Kinderinspecteur Muysken
Ad Knippels
Jan Verkerk
Jorge Verkroost
Bovenmeester Maatsuyker
Sjoerd Pleijsier
Oom Henri
Ids van der Krieke
Ciske de Jongen
o.a. Dave Dekker
Regie
Paul Eenens
Producent
Joop van den Ende Erwin van Lambaart
Muziek
Henny Vrienten
Script en Liedteksten
Andre Breedland
Bewerking Trilogie
Andre Breedland Maurice Wijnen
Choreografie
Stanley Burleson
Muzikaal leider en supervisie arrangementen
Jeroen Sleyfer
Rekwisiteur / Styling
Rob Snoek
Lichtontwerp
Uri Rapaport
Geluidsontwerp
Jeroen ten Brinke
Kinderregie en Musikaal leider kinderen
Simone van Gog Herma van Piekeren
Technische Supervisie
Henk van Gilpen
Decorontwerp
Misjel Vermeiren Carla Janssen Höfelt
Kostuumontwerp
Yan Tax
Ontwerp Pruik & Make-up
Sjoerd Didden
Director Creative Development
Ulrike Bürger-Bruijs
Casting
Carline Brouwer Sieta Keizer
Video-ontwerp
Arjen Klerkx Coen Bouman
Associate Producer
Marja de Wit
Executive Producer
Willem Metz

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.