Joseph-musical-2008-header

2008

De musical JOSEPH was te zien in 2008 en was een reizende productie.

Het verhaal van JOSEPH

Deze voorstelling toerde door Nederland en Vlaanderen. De voorstelling had première op 12 december 2008 en wegens overweldigend succes werd een succesfinale gespeeld in het Beatrix Theater in Utrecht. De allerlaatste voorstelling was op 10 juli 2010.

JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat is voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien. Joop van den Ende Theaterproducties brengt deze vrolijke en kleurrijke musical in een vernieuwde versie met vertaling van Martine Bijl. Het is één van de vele bekende titels van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, die tevens samen grote theatersuccessen boekten met Jesus Christ Superstar en Evita. Andrew Lloyd Webber was daarnaast verantwoordelijk voor vele hitmusicals waaronder The Phantom of the Opera en Cats.

Een uitbundige musical met veel humor!

Het levensverhaal van een dromenvertelle

De musical is geïnspireerd op het beroemde verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, stelt hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

Een tijdloos verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier met veel humor en muziek. Rock 'n Roll, Calypso, Disco en nog veel meer; JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat is de enige musical ter wereld met zoveel verschillende en vrolijke muziekstijlen!

Joseph-musical-2008-scenebeeld-2

Cast & Creatives

Joseph
Freek Bartels
Vertelster
Renée van Wegberg
Farao
Paul Walthaus René van Kooten
Jakob
Leo Hogenboom

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.