Musical_Hij-Gelooft-In-Mij-header
Hij Gelooft in Mij is extreem invoelbaar drama

De Volkskrant

*****
Gemankeerde, worstelende volksheld ontroert van begin tot eind

Het Parool

*****
Een oprecht en gevoelig stuk

Sp!ts

****
Raakt het hart

AD

*****
Een must see voor iedereen die ook maar een heel klein beetje van Hazes houdt

Metro

*****
Martijn Fischer is in de hoofdrol één en al geloofwaardigheid. () Meeslepend muziektheater

NRC

****
Een aangrijpende, boeiende voorstelling. () Martijn Fischer een vertolker van allure

Dagblad van het Noorden

*****
Een avondje boeiend theater met alles erop en eraan

De Telegraaf

*****
Hartstochtelijk, maar ook stijlvol en ingetogen. () recht het hart van het publiek in

Trouw

****

Gestopt

De musical Hij Gelooft in Mij was te zien van 2012 t/m 2015 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Het verhaal van Hij Gelooft in Mij

Hij Gelooft in Mij is een oprecht, geestig en aangrijpend muzikaal verhaal over de ware persoon achter de volksheld André Hazes, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn bekendste nummers illustreren zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang. Een verhaal gezien door de ogen van Rachel van Galen, een vijftienjarig meisje dat verliefd wordt op de grote Hazes en trouwt met haar idool. Houdt zij van de man of van zijn talent?

Met in de hoofdrollen Martijn Fischer, Chantal Janzen, Fabian Jansen, Frank Lammers, Ricky Koole, Roosmarijn Luyten, Diederik Ebbinge, Kees Boot, Peter Blok, Doris Baaten, Rutger de Bekker, Cees Geel en Hanneke Last. Het script is geschreven door Frank Ketelaar (scriptschrijver van o.a. de succesvolle VARA-serie Overspel) en Kees Prins (scriptschrijver van o.a. Jiskefet). De regie is in handen van Ruut Weissman (artistiek directeur van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie).

Het ontstaan

De band tussen André Hazes en Joop van den Ende gaat al vele jaren terug. In de jaren ’80 vervulde Joop van den Ende een aantal jaar de rol van manager van de volkszanger. Dit leidde er toe dat Rachel Hazes en Joop van den Ende Theaterproducties jaren later, in 2007, het contract tekenden voor het ontwikkelen van een muzikaal verhaal over het leven van haar inmiddels overleden man. Dit contract was het begin van de ontwikkeling van deze nieuwe, Nederlandse theaterproductie.

Het script van de productie Hij Gelooft in Mij is geschreven door Frank Ketelaar (scriptschrijver van o.a. de succesvolle televisieserie Overspel) en Kees Prins (scriptschrijver van o.a. Jiskefet). Samen waren zij ook verantwoordelijk voor Bij Ons in de Jordaan, de dramaserie over het bewogen leven van Johnny Jordaan. De serie won een Gouden Kalf in de categorie beste dramaserie, wat Joop van den Ende op het idee bracht hen te vragen voor het script van Hij Gelooft in Mij. Het is de eerste keer dat Prins en Ketelaar samen een ‘musical’ schrijven. Ruut Weissman (artistiek directeur van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie) is verantwoordelijk voor de regie van het verhaal. De keuze voor deze scriptschrijvers en regisseur onderstreept de artistieke richting die Joop van den Ende aan Hij Gelooft in Mij wilde geven. Hij Gelooft in Mij is, meer dan musical, muziektheater. De productie biedt meer dan alleen Hazes’ bekende muziek; namelijk drama, emotie en zijn levensverhaal. Men krijgt de gehele belevenis, een kijkje in zijn leven én zijn muziek.

Rachel Hazes: “Een musical over André is een grote eer. Joop van den Ende is een aantal jaren André’s manager geweest en deze hernieuwde samenwerking voelt alsof de cirkel weer rond is.” Joop van den Ende: “André Hazes is een nationale ster met internationale allure, een volksheld met een bewogen leven. Ik ben erg blij met het vertrouwen dat Rachel ons hiervoor gegeven heeft.”

Hij_Gelooft_in_Mij-musical-2012-scenefotografie-7

Cast & Creatives

André Hazes
Martijn Fischer Fabian Jansen Frank Lammers (alternate)
Rachel Hazes
Chantal Janzen Ricky Koole Roosmarijn Luyten
Jan van Galen
Diederik Ebbinge Kees Boot Casper Gimbrère (understudy)
Friedel van Galen
Doris Baaten Roosmarijn Luyten
Tim Griek
Rutger de Bekker Cees Geel Casper Gimbrère (understudy)
Conny
Hanneke Last
Ria Bremer
Kristen Denkers
Valkenier
Howard van Dodemont Casper Gimbrère (understudy)
Ensemble
Thijs Steenkamp Danny Houtkooper Martin Snip Roy Kullick Karolien Torensma Lieke Pijnappels Melinda de Vries Dichi Wit Joost Claes Steven Roox Karin Bos Simone Breukink
Teksten/script
Kees Prins Frank Ketelaar
Regie
Ruut Weissman
Muzikaal leider & supervisor
Jeroen Sleyfer
Arrangementen
Jeroen Sleyfer JB Meijers
Choreografie / Staging
Daan Wijnands
Kostuumontwerp
Yan Tax
Pruiken & Make-up
Sjoerd Didden
Lichtontwerp
Uri Rapaport Reinier Tweebeeke (1952-2013)
Decorontwerp
Carla Janssen Höfelt
Geluidsontwerp
Bo Bruijs Dennis Slot
Casting director
Marianne van Wijnkoop

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.