Next_to_Normal-musical-2012-header-3
Een kenmerk van een belangwekkende musical is dat het je niet enkel amuseert, maar ook raakt, door elkaar schudt en meevoert in een goed verhaal. Next to Normal doet dat allemaal!

New York Daily News

Voorbode van een nieuwe generatie musical.

The Washington post

Een moedige, adembenemende musical.

The New York Post

Next To Normal is something much more than a feel good musical. It is a feel everything musical.

New York Times

2012

Next to Normal de musical was te zien in 2012 en was een rondreizende productie.

Het verhaal van Next to Normal

Next to Normal was vanaf 2 januari 2012 in een geheel eigen versie in Nederland te zien met o.a Simone Kleinsma, Freek Bartels, René van Kooten, Wim Van den Driessche, Michelle van de Ven en Jonathan Demoor. In een regie van Paul Eenens en vertaling van Daniël Cohen. De première vond plaats op 16 januari in het DeLaMar Theater. De laatste voorstelling werd gespeeld 9 juni 2012 in Schouwburg Almere.

Next to Normal vertelt het verhaal van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw, echtgenote en moeder die vecht met een ingrijpende gebeurtenis en de impact daarvan op haar gezin. Een krachtig, innemend en bovenal raak portret van een familie die probeert om te gaan met een pijnlijke situatie die niet ‘normaal’ is, maar wel begrijpelijk.

Deze grensverleggende musical van Tom Kitt (muziek) en Brian Yorkey (tekst) werd onderscheiden met de prestigieuze Pulitzer Prize en drie Tony Awards. Next to Normal werd in de juryrapporten geprezen als de voorbode van een nieuwe generatie musical.

Next_to_Normal-2011-musical-scenefotografie-3

Cast & Creatives

Diana Goodman
Simone Kleinsma
Gabe Goodman
Freek Bartels
Dan Goodman
Wim Van den Driessche
Dr. Madden / Dr. Fine
René van Kooten
Natalie Goodman
Michelle van de Ven
Henry
Jonathan Demoor
Regie
Paul Eenens
Vertaling
Daniёl Cohen
Arrangementen/Muzikale leiding
Jeroen Sleyfer
Choreografie
Daan Wijnands
Decor
Jos Groenier
Lichtontwerp
Uri Rapaport
Geluidsontwerp
Jeroen Bas
Kostuums
Maritska van Aalst
Casting
Brigitte Odett Fons van Kraaij
Uitvoerend Producent
Margreet Wieringa

Reacties van het publiek

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.