Shanna Slaap

Vivian Ward

Opleiding

Shanna behaalde in 2017 haar bachelordiploma (musicaltheater en dans) aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam. In 2021 is zij cum laude geslaagd voor de opleiding master of music (muziektheater) van Fontys Hogeschool voor de Kunsten waar zij werd begeleid door Edward Hoepelman en Ivar Costenoble. Shanna volgde acteerlessen bij o.a. Machteld Hauer, Bart Oomen, Ad Knippels en Romy Irene.

Theater/Televisie/Film

Shanna speelde in 2017 in The Bodyguard, de musical. Hierna was zij te zien in de musical On Your Feet! als cover Gloria Estefan. In 2019 maakte ze met dezelfde show haar debuut op West End in het London Coliseum. Na haar masteropleiding speelde zij in Disney’s Aladdin als cover Jasmine. In ditzelfde jaar ontwikkelde Stichting Nanouk het stuk Storm waar Shanna de rol van Aletta op zich nam. In 2022 vertrok ze naar Duitsland voor Moulin Rouge! das Musical voor de rol van Arabia en vertolkte zij minimaal een keer per week de rol van Satine.

Overig

Shanna is actief als lead vocalist binnen de muziekindustrie en maakt o.a. deel uit van de meidengroep Magnolia Road. In 2021 maakte zij als Shanna Michelle in samenwerking met Keys and Copper haar debuut op Spotify waarmee ze nu bijna 13 miljoen streams heeft behaald. Ook is ze werkzaam als stemactrice, presentatrice en model.