Chicago-musical-1999-header

1999

De musical Chicago was te zien in 1998 in het Beatrix Theater in Utrecht.

Het verhaal van Chicago

De voorstelling speelde exclusief in het Beatrix Theater in Utrecht en beleefde haar premiere op 9 mei 1999. De allerlaatste voorstelling werd gespeeld op 28 januari 2001.

Chicago is een musical die gebaseerd is op het verhaal van twee showgirls: Roxie Hart en Velma Kelly. Beiden hebben ze een moord op hun geweten, waardoor ze in de gevangenis beland zijn. Een wereld achter gesloten deuren, waar ieder voor zichzelf kiest en waar rechtvaardigheid niet bestaat. Dit geldt zeker voor de directrice van de gevangenis. Mama Morton, die er een 'voor wat hoort wat'-mentaliteit op nahoudt. Afzonderlijk van elkaar strijden ze meedogenloos voor hun vrijheid en proberen ze op allerlei manieren de aandacht te trekken van de media en van de beruchte advocaat Billy Flynn. Om dit te bereiken deinzen de twee vrouwen nergens voor terug en spelen ze een gevaarlijk spel met elkaar. Wie heeft de meest macht en passie?

Cast & Creatives

Roxie Hart
Simone Kleinsma Ellen Evers
Velma Kelly
Pia Douwes Sophia Wezer
Billy Flinn
Stanley Burleson Tony Neef Danny Rook
Mamma Morton
Marjolijn Touw Jenny Arean
Amos Hart
Serge-Henri Valcke
Mary Sunshine
Michael Diederich

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.