De-Jantjes-musical-1997-header

1997

De musical De Jantjes was te zien in 1997 en was een reizende productie.

Het verhaal van De Jantjes

Deze voorstelling reisde door het hele land en beleefde haar première op 4 september 1997.

Het verhaal van De Jantjes speelt zich af in de Jordaan in het begin van de 20e eeuw. Dolle Dries, Blauwe Toon en Schele Manus zit het de laatste tijd niet mee. Mooie Leendert heeft - hoewel hij getrouwd is met Bleke Doortje - zijn oog laten vallen op Blonde Greet, de vriendin van Dolle Dries. De moeder van Leendert besluit haar geliefde zoon te helpen en vertelt de moeder van Dries, moeder Betje, leugens over Blonde Greet. Moeder Betje wil niet dat haar zoon met zo'n slechte meid verkering heeft en probeert te stoken in de goede relatie. Bovendien slaat Dolle Dries Mooie Leendert in elkaar, omdat die op zijn beurt zijn vrouw Doortje alle hoeken van de kamer liet zien. Hiervoor belandt Dolle Dries in de gevangenis.

Blauwe Toon loopt veel geld mis en heeft geen familie of vriendin. Schele Manus wordt om zijn handicap ("hij loenst een beetje...") door zijn vriendin Toffe Jans aan de kant gezet. Gedrieën besluiten ze te tekenen bij de marine. In die tijd stonden de matrozen bekend als De Jantjes. Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden en gezelligheid achter zich. Na zes jaar keren ze terug. Er is echter nog al wat veranderd...

Cast

Blonde Greet
Mariska van Kolck
Toffe Jans
Ryan van den Akker
Schele Manus
Danny de Munk Arnold Le Belle
Dolle Dries
Bart Oomen
Blauwe Toon
René Vernout
Na Druppel
Carry Tefsen
De Mop
Peter Faber
Mooie Leendert
John Kraaijkamp jr. Marc Krone
Bleke Doortje
Leontien Ruiters Inge Ipenburg Annick Boer
Tante Pietje
Rick Nicolet
Moeder Betje
Ella Snoep

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.