Oliver-musical-1999-header

1999

De musical Oliver was te zien in 1999 en was een reizende productie.

Het verhaal van Oliver!

Oliver! was in seizoen 1999/2000 de Nationale toer. De première was op 19 september 1999. In de zomer van 2000 werd de laatste voorstelling gespeeld.

Oliver! vertelt het verhaal van Charles Dickens" Oliver Twist, het weesjongetje dat opgroeit in een oud, somber weeshuis in het 19e eeuwse Londen. Als de jongen terecht komt in een omgeving van grafzerken, rouwkransen, lijken en doodskisten, neemt hij al gauw de benen. Terwijl Oliver rondzwerft in de straten van Londen ontmoet hij een vrolijke bende gauwdieven o.l.v. de schurk Fagin. Oliver wordt ingewijd in de kunst van het stelen. Vanaf dat moment is Olivers leven permanent in gevaar..

Cast & Creatives

Fagin
Willem Nijholt Arjan Ederveen
Nancy
Mariska van Kolck
Bill Sikes
Bart Oomen
Meneer Bumble
Bert Simhoffer
Weduwe Corney
Marjolein Sligte
Meneer Sowerberry
Michel Sorbach
Mevrouw Sowerberry
Marika Lansen
Noah Claypole
Dimitri Verhoeven
Charlotte
Debby Boekma
Meneer Brownlow
Tom van Beek
Mevrouw Bedwig
Aafke van der Mey
Dokter Grimwig
Dick Schaar

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.