The_Sound_Of_Music-musical-2002-header

2002

De musical The Sound of Music was te zien in 2002 en was een reizende productie.

Het verhaal van The Sound of Music

Een van de bekendste musicals aller tijden was in seizoen 2002/2003 te zien als Nationale toer en beleefde haar première op 23 september 2002 in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Wegens overweldigend succes werd de voorstelling meerdere malen verlengd en speelde haar Grande Finale in het Circustheater in Scheveningen. De laatste voorstelling werd gespeeld op 9 januari 2004. Daarna maakte het Circustheater zich op voor een inmense verbouwing... de Pride Rock van The Lion King waarvoor er een gat van 16 meter diepte onder het toneel gegraven moest worden.

The Sound of Music speelt zich af aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, in het Oostenrijkse Salzburg. Maria Rainer, een levenslustige postulante van het Nonnberg Klooster, wordt door Moeder Overste naar het huis gestuurd van kapitein Georg von Trapp als gouvernante van zijn zeven kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes weet Maria de harten van de kinderen al snel te veroveren en brengt zij weer leven én muziek in het huis van de kapitein.

Cast & Creatives

Maria Rainer
Maaike Widdershoven
Kapitein Georg von Trapp
Hugo Haenen
Liesl von Trapp
Céline Purcell
Max Detweiler
Dick Cohen
Elsa Schräder
Anne-Mieke Ruyten
Rolf Grüber
Jurgen Stein
Moeder Overste
Esther Been
Regie
Paul Eenens

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.