High_School_Musical-musical-2009-header

2009

De musical High School Musical was te zien in 2009 en was een reizende productie.

Het verhaal van High School Musical

De première van High School Musical was op 25 januari 2009 in Tilburg. De voorstelling reisde door Nederland en is gebaseerd op de eerste High School Musical film.

Disney's High School Musical gaat over twee middelbare scholieren. Troy, de populaire sterspeler van het basketbalteam, en Gabriëlla, een verlegen studiebol die nieuw is op school. Troy en Gabriëlla komen erachter dat ze een verborgen passie voor zingen delen. Als ze samen auditie doen voor de hoofdrol in de schoolmusical, zet dit de middelbare school East High op zijn kop en gaan hun medeleerlingen zich ermee bemoeien. In een poging de vaste groepjes op school bij elkaar te houden maken de 'jocks' (sportfanaten) en de 'brainiacs' (studiebollen) en zelfs de vaste leden van de toneelclub, allerlei plannen om het paar uit elkaar te houden zodat ze niet samen kunnen optreden. Maar tegen de verwachtingen in gaan Troy en Gabriëlla hun droom - en elkaar - toch achterna en weten zo de andere leerlingen te inspireren om hun eigen verrassende, verborgen talenten te laten zien.

High_School_Musical-musical-2009-cast

Cast & Creatives

Troy
Tommie Christiaan
Gabriëlla
Nathalie van Gent
Sharpay
Sarah Chronis
Ryan
Paul Boereboom
Taylor
Natalie La Rose
Chad
Maickel Leijenhorst
Kelsi
Na-Young Jeon
Martha
Sandra Wijnhout
Zeke
Roman van der Werff
Jack
Stephan Holwerda

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.