Mamma_Mia_toerversie-musical-2009-header

2009

De musical Mamma Mia was te zien in 2009 en was een reizende productie.

Het verhaal van Mamma Mia

MAMMA MIA! was in seizoen 2009/2010 te zien als Nationale Toer. De voorstelling ging op 1 september 2009 in première. Op 25 juli 2010 werd de laatste voorstelling gespeeld in het Beatrix Theater in Utrecht.

MAMMA MIA! verbindt ABBA's grootste hits met een onweerstaanbaar liefdesverhaal. Een verhaal over het verwezenlijken van dromen, over liefde, vriendschap, familie en de betekenis van het verleden voor het geluk van de toekomst.

Donna woont met haar dochter Sophie op een klein Grieks eiland. In het dagboek van haar moeder ontdekt Sophie dat ze drie mogelijke vaders heeft. Ze staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde Sky, maar wie van de drie vaders, Bart, Sam of Harrie, moet haar nu op deze belangrijke dag weggeven?

Om dit uit te zoeken nodigt ze de drie mannen uit naar het eiland te komen. Daarnaast komen ook Tanja en Roos, Donna's beste vriendinnen van vroeger, langs om herinneringen op te halen aan de tijd van het trio Donna and the Dynamo's. Dit alles maakt Mamma Mia! tot een swingende en oerkomische musical met 22 van de grootste hits van ABBA - waaronder 'Dancing Queen', 'The Winner Takes It All', 'Knowing Me, Knowing You' en uiteraard 'Mamma Mia'.

Mamma_Mia-toerversie-musical-2009-dans

Cast & Creatives

Donna
Lone van Roosendaal
Sky
John Vooijs
Sophie
Elise Berends
Tanya
Anouk van Nes
Rosie
Mylène d'Anjou
Harry
Ad Knippels
Bart
Rutger Le Poole
Regisseurs
Phylldia Lloyd Paul Garrington

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.