West_Side_Story-musical-1996-header

1996

De musical West Side Story was te zien in 1996 en was een reizende productie.

Het verhaal van West Side Story

Deze reizende productie was in een Nederlandstalige versie te zien vanaf 8 september 1996 tot en met 1998.

De verhaallijn is een vrije bewerking van het verhaal van Romeo en Julia en speelt in dit geval tussen Pools/Amerikaanse en Puerto Ricaanse straatbendes in de Upper West Side van New York City. Tony en Maria worden verliefd op elkaar, hoewel ze bij de verschillende bendes behoren. Tony hoorde bij de 'Jets', en de Puerto Ricaanse Maria hoort bij de 'Sharks'. Beide straatbendes vechten voor de straten van New York, waardoor ze eigenlijk rivalen zijn. Toch is hun liefde voor elkaar te sterk en kunnen ze elkaar niet los laten.
De situatie onder de jeugdbendes van New York wordt in de musical sterk geromantiseerd. De jongens spreken af met de blote vuist te vechten. Als er toch messen worden getrokken zijn ze radeloos als dat verkeerd afloopt.

Cast

Maria
Maaike Widdershoven Nicole Wijnen
Tony
Addo Kruizinga Raymond Kurvers
Anita
Hilde Norga Lindi Dhlomo Chaira Borderslee
Bernardo
Perry Dossett Etienne Sybesma
Riff
Daan Wijnands Marcel Vogelaar Joost de Jong
Doc
Freek van Muiswinkel
Wijkagent Krupke
Adriaan Adriaansen
Inspecteur Shrank & Gladhand
Tim Meeuws
Big Deal
Duncan Anepool Jeroen Mosselman
Snowboy
Joost de Jong Brian Neubauer
Graziella
Anouk van Nes Gwen Langenberg

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.