Aida-musical-2001-header

2001

De musical Aida was te zien in 2001 in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Het verhaal van Aida

Deze Disney voorstelling met muziek van Elton John en teksten van Tim Rice speelde exclusief in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De Europese premièrewas op 21 oktober 2001. De allerlaatste voorstelling werd gespeeld op 3 augustus 2003. 

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.
Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Aida-2001-musical-scenefotografie-20

Cast & Creatives

Aida
Chaira Borderslee
Alternate Aida
Carolina Dijkhuizen Leona Philippo
Radames
Bastiaan Ragas René van Kooten
Amneris
Antje Monteiro
Zoser
Frans van Deursen Ben Cramer
Mereb
Marlon David Henry
Farao
Ben Ramakers
Amonasro
Felix Burleson

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.