Beauty_And_The_Beast-musical-2005-header

2005

De musical Beauty and the Beast was te zien in 2005 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Het verhaal van Beauty and the Beast

Beauty and the Beast beleefde haar première op 2 oktober 2005 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De voorstelling was de Nationale Toer van Joop van den Ende Theaterproducties in 2005/2006. De laatste voorstelling werd gespeeld op 13 januari 2007 in het Circustheater Scheveningen waar de voorstelling wegens groot succes een verlengingsperiode speelde. De voorstelling werd in een gedeeltelijke andere rolbezetting tot en met 29 april 2007 gespeeld in Antwerpen.

De mooie Belle komt terecht in het duistere kasteel van het verschrikkelijke beest. Door een vloek is hier het complete personeel als huisraad tot leven gekomen. Na een avontuurlijke zoektocht naar de ware liefde, valt Belle uiteindelijk voor de innerlijke schoonheid van het afzichtelijke beest. Maar of dat de betovering verbreekt...

Er was eens...
Beauty and the Beast is een sprookje. Een betoverend liefdesavontuur vol romantiek, indrukwekkende decors, schitterende kostuums en prachtige muziek. Een avontuurlijke zoektocht naar de echte liefde, waarin uiterlijk geen rol speelt.

De Amerikaanse regisseur Glenn Casale baseert zich voor de Nederlandse voorstelling van Beauty and the Beast op de originele novelle uit de 18e eeuw en niet op de cartoon versie. Door de verschillende lagen in het verhaal te laten zien, wordt het een voorstelling die geschikt is voor jong en oud.

Beauty_and_the_beast-2005-musical-scenefotografie-8

Cast

Belle
Chantal Janzen
Beest
Stanley Burleson
Lumière
Carlo Boszhard
Tickens
Ger Otte
Gaston
René van Kooten
Lefou
Jorge Verkroost
Mevrouw Pot
Mariska van Kolck
Maurice
Ben Cramer Dick Schaar
Babette
Nicole Berendsen
La Commodia
Carolina Mout
Jakopje
diverse kinderen waaronder Ralf Mackenbach

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.