Tarzan-musical-2007-header

2007

De musical Tarzan was te zien in 2007 in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Het verhaal van Tarzan

Tarzan speelde in het AFAS Circustheater Scheveningen. De voorstelling had de Nederlandse première op 15 april 2007. De laatste voorstelling werd gespeeld op 24 mei 2009.

Tarzan is een musical gebaseerd op het verhaal van Edgar Rice Burroughs en de Walt Disney animatiefilm Tarzan. De musical is geregisseerd door Bob Crowley

De muziek en liedteksten zijn van de hand van Phil Collins, die ook de muziek verzorgde voor de Walt Disney film. Het script komt van David Henry Hwang. Vertaalster Martine Bijl tekende voor de vertaling van de dialogen en liedteksten. Tarzan is een coproductie van Walt Disney Theatrical Productions en Joop van den Ende Theaterproducties.

Het is augustus 1888. Voor de kust van West-Afrika woedt een hevige storm. Een jong Engels gezin leidt schipbreuk en strandt in de meedogenloze jungle. Door het noodlot komt het echtpaar om het leven en blijft hun pasgeboren kind moederziel alleen achter. Hij wordt gevonden door Kala, een vrouwtjesgorilla, die het mensenkind in haar hart sluit en hem de naam Tarzan geeft. Tarzan groeit te midden van gorilla's op tot een atletische, vindingrijke jongeman.

Het avontuur bereikt zijn climax als Tarzan, die constant op zoek is naar zijn ware identiteit, een onverwachte ontmoeting heeft met de beeldschone Jane. Dit voor Tarzan vreemde maar toch bekende wezen zorgt bij hem voor gevoelens die hij nooit eerder heeft gehad. Als Jane terug moet naar Engeland, komt Tarzan voor een ingrijpende keus te staan: meegaan met Jane en een leven opbouwen tussen de mensen tot wie hij genetisch behoort of blijven bij zijn gorillafamilie, waar hij gevoelsmatig thuis is.

Tarzan-musical-2007-Jane

Cast & Creatives

Tarzan
Ron Link
Jane
Chantal Janzen
Kala
Chaira Borderslee
Korchak
Jeroen Phaff
Tark
Clayton Peroti
Clayton
Arie Rustenburg
Proffesor Porter
Hans Ligtvoet

Worldwide excellence in entertainment

Stage Entertainment owns a network of theatres in eight countries where it produces musicals and shows developed by international partners or by its own creative teams. At its inception in 1998, Stage Entertainment comprised Stage Entertainment The Netherlands, Stage Entertainment USA, and Holiday on Ice. Over the past decade, the company has grown considerably, expanding its creative development and production activities around the world.